Friday, May 30, 2014

Jordbær-rabarber kage


Traditionen tro, hører det sig til, at jeg tager en kage med, når de gamle gymnasiepiger mødes hvert år, første weekend i juni, til Hjallerup Marked. Så indtager vi mor Aase og far Arnolds baghave og så står weekenden på kæmpe hotdog, fadøl, beskidte fødder og masser af hygge og koldbøtter.

I år valgte jeg at lave en jordbær-rabarber kage, med fars hjemmeavlede rabarber. Den består af en sprød mandelbund hvorpå der er rabarbermousse, friske jordbær rabarbergele og på toppen flere friske danske jordbær og tørrede jordbær. Den ser simpelthen så lækker ud, at jeg har svært ved at vente med at smage!! Den dufter skønt af sommer, og blandingen af den sprøde mandelbund, de let syrlige rabarber og de søde jordbær, tror jeg er lige i øjet! Men jeg måtte vente til i aften, med at se, om det holder stik...


10 personer

Mandelbund

50 g. æggeblommer
30 g. sukker
0,5 tsk. bagepulver
50 g. hvedemel
25 g. mandler, fint blendede
100 g. æggehvider

Æggeblommer og sukker piskes med håndmikser til tyk æggesnaps. Mel og bagepulver blandes og sigtes. Dette vendes forsigtigt i "snapsen" sammen med de fint blendede mandler. Æggehviderne piskes stive og vendes forsigtigt med i dejen.

Bunden kommes i en passende springform, og bages ved 190 grader i ca. 15 minutter. Herefter køles den helt af inden springformen fores med et stykke plast langs kanten. Herefter skæres jordbær ud, og sættes hele vejen langs kanten af springformen.

Rabarbermousse

100 g. rabarbersyltetøj jeg brugte moster Vivis hjemmelavede, som jeg havde på lager
1/2 l. fløde
3 blade gelatine
Kornene fra 1/2 vanillestang
150 g. æggeblommer
100 g. flormelis

Udblød gelatinen i koldt vand i ca. 5 minutter og pisk fløden til en blød skum. Vanille, æggeblommer og florsukker blandes og piskes helt hvidt og luftigt. Lun marmeladen i en tykbundet gryde og smelt gelatinen heri. Lad marmeladen køle lidt ned og vend derefter forsigtigt æggemassen i. Når æggemassen føles kold, vendes fløden i. 

Moussen hældes nu ud over bunden og jordbærrene, og stilles i køleskabet i 3 timer.

Rabarbergele

400 g. rabarber, skåret i stykker på 2-3 cm
50 g. sukker
4 dl vand
3 blade gelatine

Læg gelatinen i koldt vand. Varm rabarberne op med vand og sukker, til de er møre og bløde. Sigt saften fra, lad den køle ned, til den er fingervarm. Kram vandet fra husblassen, rør det i rabarbersaften, til det er opløst. Hæld geleen over kagen, og lad den stå og sætte i en times eller længere i køleskabet.

Herefter pyntes kagen med friske jordbær og tørrede jordbærstykker. Springformen fjernes først lige inden kagen skal serveres. En rigtig sommerkage, der bestemt egner sig en lun sommeraften efter en grillpølse eller to.


2 comments:

 1. Hvor er den bare flot! Den kunne jeg godt spise et stykke af lige nu ;-)
  Knus Anna
  - anna-mad.blogspot.dk

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mange tak :) Den var virkelig også god. Smagte af en dejlig sommerdag :)

   Delete