Traditionen tro, hører det sig til, at jeg tager en kage med, når de gamle gymnasiepiger mødes hvert år, første weekend i juni, til Hjallerup Marked. Så indtager vi mor Aase og far Arnolds baghave og så står weekenden på kæmpe hotdog, fadøl, beskidte fødder og masser af hygge og koldbøtter.
I år valgte jeg at lave en jordbær-rabarber kage, med fars hjemmeavlede rabarber. Den består af en sprød mandelbund hvorpå der er rabarbermousse, friske jordbær rabarbergele og på toppen flere friske danske jordbær og tørrede jordbær. Den ser simpelthen så lækker ud, at jeg har svært ved at vente med at smage!! Den dufter skønt af sommer, og blandingen af den sprøde mandelbund, de let syrlige rabarber og de søde jordbær, tror jeg er lige i øjet! Men jeg måtte vente til i aften, med at se, om det holder stik...
10 personer
Mandelbund
50 g. æggeblommer
30 g. sukker
0,5 tsk. bagepulver
50 g. hvedemel
25 g. mandler, fint blendede
100 g. æggehvider
Bunden kommes i en passende springform, og bages ved 190 grader i ca. 15 minutter. Herefter køles den helt af inden springformen fores med et stykke plast langs kanten. Herefter skæres jordbær ud, og sættes hele vejen langs kanten af springformen.
Kornene fra 1/2 vanillestang
150 g. æggeblommer
100 g. flormelis
Udblød gelatinen i koldt vand i ca. 5 minutter og pisk fløden til en blød skum. Vanille, æggeblommer og florsukker blandes og piskes helt hvidt og luftigt. Lun marmeladen i en tykbundet gryde og smelt gelatinen heri. Lad marmeladen køle lidt ned og vend derefter forsigtigt æggemassen i. Når æggemassen føles kold, vendes fløden i.
Rabarbermousse
100 g. rabarbersyltetøj jeg brugte moster Vivis hjemmelavede, som jeg havde på lager
1/2 l. fløde
3 blade gelatineKornene fra 1/2 vanillestang
150 g. æggeblommer
100 g. flormelis
Moussen hældes nu ud over bunden og jordbærrene, og stilles i køleskabet i 3 timer.
Rabarbergele
50 g. sukker
4 dl vand
3 blade gelatine
Herefter pyntes kagen med friske jordbær og tørrede jordbærstykker. Springformen fjernes først lige inden kagen skal serveres. En rigtig sommerkage, der bestemt egner sig en lun sommeraften efter en grillpølse eller to.
Hvor er den bare flot! Den kunne jeg godt spise et stykke af lige nu ;-)
ReplyDeleteKnus Anna
- anna-mad.blogspot.dk
Mange tak :) Den var virkelig også god. Smagte af en dejlig sommerdag :)
Delete