Sunday, June 8, 2014

Baked Alaska, Glace au Four, Omelette à la Norvégienne...


Kært barn har mange navne! Kald det hvad det er, en svampet chokoladebund med rabarber is, drysset med lakrids og omringet af den skønneste marengs. En rigtig lækker dessert, som i den grad ikke lader vente på sig ;) Når først desserten er under "afbrænding", er der ikke tid til svinkeærinder - så har gæsterne af at være placeret ved bordet, og klar til at gå i krig :)


4 personer

Chokoladebund

100 g. 57,3 % Callebaut chokolade
100 g. smør
50 g. sukker
40 g. hvedemel
100 g. æggeblommer
50 g. æggehvider

Chokoladen hakkes fint og smeltes med smør og sukker, i en skål over vandbad. Melet sigtes ned i chokolade blandingen og røres godt sammen. Tilsæt blommer og hvider og rør godt til dejen er ensartet.
Dejen fyldes i en smurt form og bages ved 180 grader, til den giver efter ved tryk, i 10-12 minutter. Lad chokoladebunden køle helt af i køleskab. Herefter stikkes 4 kagebunde ud med den portionsskål isen skal fryses i.

1/2 liter is eller sorbet

Jeg "snød" og købte Fandankos lækre hjemmelavede rabarbersorbet. Når man kan få noget så lækkert, og ikke ejer en ismaskine, må man altså gerne springe over hvor gærdet er lavest :)

Fyld nu 4 iskolde portionsskåle med is og sæt en kagebund på hver, og frys dem igen i minimum 4 timer eller natten over. Det er meget vigtigt, at de er helt frosne.

Marengs

90 g. sukker
50 ml. vand
2 æggehvider
en smule citron

Lakridspulver

Kog vand og sukker til en sirup - indtil massen begynder at koge og tage farve. Imens piskes æggehvider og citron til en let skum. Når siruppen er klar hældes den langsomt ned i æggehvidemassen. Pisk i 3-4 minutter, indtil der dannes toppe og marengs'en er fast.

Efter isen har været i fryseren i minimum 4 timer drysses isene med lakridspulver og overdækkes den med marengs, og der dannes fine bløde toppe med en ske, så desserten får struktur. Herefter kommes den i ovnen ved grill og 250 grader i 2-3 minutter. HOLD ØJE, den skal kun lige tage farve :)

Jeg pyntede mine desserter med jordbærstøv og friske jordbær. Husk at hav gæsterne klar ved bordet, når desserterne stilles i ovnen - de skal spises med det samme!En rigtig lækker og retro dessert, hvor blandingen af rabarbersorbet, lakrids og jordbær går rigtig godt i spænd med den svampede chokoladebund og let sprøde marengs. En lækkert sommerdessert :)

No comments:

Post a Comment