Saturday, October 4, 2014

Kanelbullens dag 2014

'
Elsker en hver undskyldning for at bage! Og sørme om ikke d. 4. oktober er Kanelbullens dag :) Dagen er blevet fejret i Sverige siden 1999, og det var organisationen "Hembakningsrådet" der startede traditionen. Meningen var at hylde kanelbullen, og få flere til at bage den lækre lille sag. Dagen har sidenhen spredt sig til andre lande, og jeg har tidligere været med på bølgen. I dag faldt valget på en kanelbulle krans. Det er en af de bedste kanelsnegle jeg har bagt. Den er blød og svampet og med tilpas fyld, krydret med en smule marcipan. 


Jeg kan kun anbefale, at hoppe ud i køkkenet, og sætte gang i bageriet. De er lækre, og passer lige til en efterårs lørdag.

10 stk

Dej

40 g. smør
1 3/4 dl. mælk
20 g. gær
1/2 dl. sukker
1/2 tsk. salt
3/4 tsk. kardemomme
300 g. mel

Smør og mælk varmes til smørret er smeltet. Gæren smuldres i en skål og opløses i den lune mælk. Sukker og salt tilsættes og der røres til sukker og salt er opløst. Kardemomme og mel tilsættes og dejen æltes smidig. Dejen hæver tildækket i 40 minutter. 

Imens røres fyldet sammen. 

Fyld

80 g. smør
1 1/3 dl. rørsukker
1 1/2 spsk. kanel
50 g. revet marcipan

Smør, sukker og kanel røres sammen. Dejen rulles ud til et rektangel. Fyldet spredes ud, og marcipanen drysset ud over. Dejen rulles sammen fra den brede side, og skæres ud i 10 stykker. Den løse snip på hver snegl, trækkes ned unden bunden på hver snegl, og trykkes fast, så bunden er lukket, og fyldet ikke kommer ud. Sneglene placeres nu i en springform, og bages ved 200 grader i ca. 15 minutter.


Sneglene er dejlig bløde, og undgår en hård kant, ved at blive bagt i springformen. De smager helt fantastisk når de er lune, men er også perfekte dagen efter med en god gang glasur på :)


Smut nu ud i køkkenet, og fejr Kanelbullens Dag!


No comments:

Post a Comment