Saturday, October 11, 2014

Æble cupcakes med karamel og havsalt


Så bliver det vidst ikke mere efterårsagtigt! Æble og karamel er bare en sikker vinder, og når der ovenikøbet spices op med et strejf af havsalt, ja så er der altså englesang. 

Cupcaken er krydret og har skønne æbletern, en lækker cremet karamelfrosting med havsalt på toppen sluttes af med ren karamelsovs og æblechips. Jeg må ikke smage flere, da de skal serveres til min nevøs, Conrad, fødselsdag imorgen, men jeg har så meget lyst til at springe i dem :)


14 stk.

Dej

115 g. smør
170 g. sukker
2 æg
1 1/4 tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
1 1/2 tsk. kanel
1/4 tsk. muskatnød
2 1/4 dl. mælk
190 g. mel
1/2 æble i tern

Smør og sukker piskes lyst og luftigt. Æggene tilsættes et ad gangen og herefter røres bagepulver, salt, kanel og muskatnød i. Skiftevis tilsættes mel og mælk. Tilsidst vendes de små æbletern i dejen.
 Kom 40 g. dej i hver muffinform, og bag kagerne ved 190 grader i ca. 15 minutter.

Karamelfrosting

115 g. smør
30 g. farin
0,5 dl. mælk
1/4 tsk. bagepulver
1/2 spsk. glykosesirup
300 g. flormelis (mere, hvis det er for flydende)
1/2 tsk. havsalt

Mens kagerne køler af, smeltes smør ved medium varme. Farin tilsættes og bringes i kog. Herefter røres bagepulver, glykosesirup og mælk i blandingen og bringes endnu en gang i kog. Flern karamelmassen fra varmen, og lad det køle af i køleskabet i en time.

Slutteligt røres flormelis og havsalt i, og piskes til frostingen er luftig og ensartet. Sprøjt nu frostingen på de afkølede kager.

Karamelsovs

Jeg brugte en rest jeg havde i køleskabet. Ellers kan man smelte 10 fudge karameller, og tilsætte en spsk. fløde.

Sprøjt en smule karamelsovs ud over frostingen.

Æblechips

Skær tynde æbleskiver, og drys dem med kanel. Bag skiverne ved 80 grader i 20 timer. Herefter sættes en skive ned i hver kage, og drysses let med havsalt.Værs' go', så er der efterårskage til weekenden :)

No comments:

Post a Comment