Tuesday, January 1, 2013

Konfektkage med champagnesorbetVelkommen til 2013. Så er der 365 blanke sider der skal skrives i "bogen" - let's make it a good one :)

Bloggens første opskrift i 2013, bliver desserten fra nytårsaften. Opskriften på Konfektkage har jeg fået af en dygtig, dygtig kollega. Og jeg siger Jer, den er vanedannende! Glem alt om Jantelov her, det er en af de bedste kager jeg har bagt.

1 bradepande (kagen bliver ca. 3 cm høj)

7 æg
935 g sukker
410 g mel
5 tsk. vanillesukker
5 spsk. kakao
350 g. smør

Æg og sukker piskes, mens smørret smeltes. Når smørret er næsten koldt, blandes det med æg og sukker. De tørre ingredienser sies, og røres sammen med det våde. Hæld dejen i en stor bradepande beklædt med bagepapir. Bages ved 200 grader i ca. 20 minutter. 

Det er en god ide, at bage kagen dagen før den skal serveres, og lade den stå under et viskestykke. Der dannes en lækker skorpe.


Jeg serverede kagen med en lækker champagnesorbet en ægte nytårs is og hindbærsorbet og dertil friske bær. Kagen har en lækker fast og klæg konsistens med en sprød skorpe.


Håber I alle er kommet godt ind i det nye år. Her er dagen blevet tilbragt under dynen med dårligt TV og de nye reklamer. Det er vist sådan 1. januar skal være :)

No comments:

Post a Comment