Monday, January 7, 2013

Barnedåbskage part 1Da min nevø skulle døbes, lavede jeg dåbskager til festen. Jeg besluttede mig for at lave en klassisk med mudcake- og drømmekagebunde med hindbær- og skildpaddemousse.

Den er udfra samme princip som denne der blev lavet til "baby afsløringen"

Drømmekagebund
3 æg
225 g. sukker
1 1/2 tsk. vaniliesukker
1 1/2 dl. kogende mælk
60 g. smeltet smør
160 g. mel
1 1/2 tsk. bagepulver

Æg, sukker og vaniliesukker piskes luftigt og hvidt. Mælken og smørret smeltes og vendes i dejen skiftevis med mel og bagepulver. Bages i en stor bradepande i ca. 35-40 minutter ved 185 grader.

Mudcakebund
150 g. hakket hvid chokolade
1/2 vaniliestang
440 g. sukker
250 g. smør
2 1/2 dl. mælk
2 æg
300 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
40 g. kakaopulver

Skrab vaniliekorn ud og bland med smør, mælk, sukker og kom det hele i en gryde. Varm det og til 80 grader. Hæld blandingen over den hakkede hvide chokolade. Rør rundt til massen er ensartet. Lad massen køle af til stuetemperatur og tilsæt herefter æggene et ad gange. Bland mel, bagepulver og kakao og sigt det i dejen - bland forsigtigt. Dejen hældes i en stor bradepande. Bages i ca. 30 minutter ved 165 grader. Lad bundene køle af og del derefter på midten, så du får to rektangulære bunde.Hindbær mousse

300 g. hindbær
120 g. sukker
1 tsk. vaniliesukker
1 tsk. citronsaft
1/2 l. fløde
6 bl. husblads

Giv hindbærerne et kort opkog og blend derefter med sukker, vanilie og citron.
Husblads kommes i vand i 5 minutter og smeltes derefter over vandbad. Begge dele køles af og røres sammen. Når hindbær blandingen er kold vendes den forsigtigt med den piskede fløde.

Skildpadde mousse

400 g. Skildpadder
100 g. mørk chokolade
1/2 l. fløde
6 bl. husblads

Chokoladen smeltes over vandbad. Husblads kommes i vand i 5 minutter og derefter kommes den over i en del af den smeltede chokolade. Pisk til den er opløst. Derefter tilsættes det sidste chokolade og til slut vendes den piskede chokolade i.

Kagen er smurt op med almindelig smørcreme. Derefter betrukket med hjemmelavet fondant og pyntet med tog og skilte. Temmelig omstændig kage, men bestemt resultatet værd.


No comments:

Post a Comment