Monday, January 7, 2013

Barnedåbskage part 2

... og den anden kage blev en Rainbow cake som ikke var særlig rainbow agtig, men mere blålig. Jeg havde set den hos Coco & co. i lyserøde nuancer, og tænkte at den da måtte blive ligeså fin i blå. Og det blev den!6 bunde (23 cm. form)
670 g. mel
4 tsk. bagepulver
1/2 tsk. salt
350 g. smør temperet
455 g. sukker
5 æggehvider
2 tsk. vaniljesukker
5 1/2 dl. mælk
Blå pastafarve

Forvarm ovnen til 175 grader. Bland mel, bagepulver, vaniljesukker og salt i en stor skål. Smør og sukker piskes lyst og luftigt. Tilsæt derefter æggehviderne lidt af gangen. Tilsæt mælken lidt af gangen, skiftevis med mel blandingen.

Del dejen i 6 lige store portioner. Tilføj blå pastafarve - start med en lille smule, og tilsæt mere og mere for hver portion. Bag hver portion hver for sig, i 12 minutter.
Italian Meringue Butter Cream 
120 ml. vand
530 ml. sukker
10 pasteuriserede æggehvider
680 g. smør
3 tsk. vaniljepasta

Bring vand og sukker i kog. Efter 5 minutters kogning startes piskning af æggehviderne. Efter 2 minutters piskning er hviderne stive og sukkersiruppen har dermed kogt i alt 7 minutter. Det er meget vigtigt at sukkersirup og de piskede æggehvider er færdige samtidig.

Under piskning ved høj hastighed tilsættes sukkersiruppen til æggehviderne. Der piskes ved høj hastighed til skålen føles kold (det tager mindst 10 minutter).

Når skålen føles kold skiftes der fra piskeris til K-spade, og smørret tilsættes i terninger. Der piskes videre indtil smørcremen samles. Skulle den gryne, pisk da blot videre. Når cremen er samlet tilsættes vaniljepastaen eller en anden smags-variant.

Jeg stænkede kagen med blåbær essens, for at give et lille twist. Saml kagen, og lad den stå i to timer for at sætte sig. 

Herefter smurte jeg den op efter denne metode, og den fik en flot skarp kant.


Til slut blev den pyntet med blåbær og brombær. Lækker kage, som man dog kun kan spise et stykke af ihvertfald hvis man også lige har spist et stykke af den her. 

No comments:

Post a Comment