Kagen består af chokolade bunde lavet udfra en roulade opskrift. Lagt sammen med chokolademousse drysset med oreos og endnu et lag med chokolade flødeskum og drys af oreos. En rigtig chokolade bombe hvor der ikke er sparet på kalorierne.
3 stk. chokolade bunde
7 æggehvide
115 g. sukker
7 æggeblommer
2 spsk. sukker
115 g. mel
3 spsk. kakao
Æggehvider piskes stive og sukker hældes forsigt i. Bland i en anden skål æggeblommer og sukker og vend derefter de to blandinger forsigtigt sammen pas på ikke at slå luften ud af marengsen.
Ved mel og kakao forsigtigt i og hæld herefter dejen ud på en bradepande. Bag bunden i 15 minutter ved 180 grader.
Chokolade mousse
225 g. smeltet chokolade
3/4 dl. kogende vand
1 spsk. rom
1 1/2 æggeblomme
2 1/2 æggehvide
1 spsk. sukker
250 ml. pisket fløde
Det kogende vand og rom røres grundigt ind i den smeltede chokolade, herefter vendes æggeblommerne ved. Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukker.
Hæld forsigt en smule af chokolade blandingen ned i marengsen og vend rundt så du ikke slår luften ud. Hæld det sidste chokolade i og vend dernæst flødeskummet ved. Lad chokolademoussen stå i køleskabet et par timer inden brug.
Chokolade flødeskum
250 ml. flødeskum
100 g. smeltet chokolade
100 ml. fløde
Vend den smeltede chokolade og fløde i flødeskummet. Lad det stå 20 minutter inden brug
300 g. knuste Oreos
Skær bundene ud så du får 3 stk. Start med at beklæde en springform med folie på denne måde får du en flot ensartet kant. På den første bund sprøjtes chokolademousse så bunden er dækket. Herefter drysses et godt lag Oreos ud. Læg en ny bund og følg op med chokolade flødeskum og et lag med knuste Oreos. Den sidste bund kommes på og toppen sprøjtes nu pænt med den sidste chokolademousse.
Lad kagen stå i køleskabet et par timer så den får en skærefast konsistens. Jeg lod min stå natten oven hvilket nok var for lang tid de knuste Oreos blev lidt for bløde.
Inden servering sprøjtes kagen en sidste gange med chokoladeflødeskum og sluttes eventuelt af med en hel Oreo i midten til pynt.
No comments:
Post a Comment