Sunday, November 4, 2012

Dulce de leche

En lille bid af himlen. Virkelig, det er noget af det bedste jeg længe har smagt. Og hvad er det så? Jo, det er såmen kondenseret mælk der er blevet kogt i dåsen i 4 timer. En langvarig proces - men det betaler sig!


Kondenseret mælk kan købes i de fleste supermarkeder til omkring 20 kr. I sådan et bøtte bliver der til et syltetøjsglas fyldt med lækker karamel.

Etiketten pilles af dåsen og derefter fyldes en gryde med vand så den dækker dåsen dåsen SKAL hele tiden være dækket af vand, for at den ikke overstiger 100 grader og derved risikerer at sprænge.

Lad nu dåsen småsimre under låg i 4 timer. Hold øje med vandstanden :) Derefter kommes dåsen i kølekabet i 1 timer og endelig kan der åbnes for herlighederne.

Den kondenserede mælk er nu blevet til noget så fornemt som Dulce de Leche. Det kan bruges i desserter, på muffins, i macarons, hjemmelavede fyldte chokolader og på alt andet der trænger til et strejf af lækker karamel.


PÅS PÅ! Man kan blive afhængig......


No comments:

Post a Comment