Sidst i november fik jeg bagt honningkager. Opskriften har fulgt familien i mange år, og traditionen tro skal der helst en chokoladeknap på midten af kagen :) Det er en lækker honningkage med en blød midte og skøn eftersmag af honning.
Ca. 3 plader med småkager (alt afhængig af størrelsen på udstikkerne)
250 g. honning
250 g. sukker
30 g. margerine
2 tsk. kanel
1 tsk. potaske
2 tsk. natron
1 æg
1 æggeblomme
500 g. mel
Honning, sukker og margeringe varmes op i en gryde -
Dejen skal være fast, så den kan rulles ud. Dejen rulles ud til ca. 1/2 cm tykkelse. Kagerne hæver ved bagning. Bages i ca. 8 minutter
Kagerne kan derefter pyntes med glasur, og sluttes af med en chokolade knap i midten.
Så er det ved at være jul, når honningkagerne er blevet bagt.
Glædelig 2. december.
No comments:
Post a Comment