Saturday, September 8, 2012

Endnu flere jordbær...

I anledning af min kære faders fødselsdag - og det faktum at jeg havde flere jordbær der skulle bruges, lavede jeg en klassisk jordbærtærte.Først skal der bruges en mørdej (et tærtefad)


150 g. mel
100 g. smør
50 g. flormelis
1 æg


Start med at smuldre smørret i melet. Herefter sigtes flormelis i og ægget tilsættes. Det hele æltes sammen og stilles på køl i en time.


Herefter laves mazarinmassen
150 g. marcipan
150 g. sukker
100 g. blødt smør
2 æg
50 g. mel
150 g. marcipan
150 g. sukker
100 g. blødt smør
2 æg
50 g. mel


Marcipan og sukker piskes til en ensartet masse. Herefter tilsættes smørret, lidt ad gangen. Æggene tilsættes under omrøring og til sidst vendes melet i.


Mørdejen rulles nu ud kommes i tærtefadet. Herefter fordeles mazarinmassen ovenpå og bages i 25 minutter ved 200 grader. Kagen køles herefter af.


Imens laves vaniliecremen  


2 æg
30 g. maizena
Korn af 1 vaniljestang
½ l sødmælk
2 æg
30 g. maizena
Korn af 1 vaniljestang
½ l sødmælk


75 g. sukker

Æg og maizena piskes sammen i en skål. Vaniliekorn og sukker piskes med. Mølken røres ved, og blandingen kommes i en gryde. Lad nu blandingen koge op i et minut - under omrøring - til konsistensen er tyk. Lad cremen køle af. 500 g. friske danske jordbær
1/2 glas ribsgele


Når kagen og cremen er kold, kommes cremen på kagen. Herefter pyntes med friske danske jordbær. Tilslut smeltes 1/2 glas ribsgele og jordbærene pensles. 

Mums!


No comments:

Post a Comment