Sunday, October 27, 2013

Red Velvet cupcakes


... og der var endnu en fødselsdagskage på bloggen. Jeg bagte lækre Red Velvet cupcakes med cream cheese frosting til nevøens 1 års fødselsdags. Da temaet var Mickey Mouse, have jeg printet og lamineret Mickey Mouse hænder, hoveder og bukser som var limet på en popcake pinde og stukket ned i kagerne. En Red Velvet cupcake er virkelig en lækker sag. Den fine røde farve med en skøn smag af chokolade, mmmmh. Første gang jeg smagte den, var hos Lolas Cupcakes  i London, og den er blevet smagt adskillelige gange siden. Opskriften er taget fra Cupcakes med Lola.


14 cupcakes

Dej

200 g. mel
1/2 tsk. bagepulver
1/2 tsk. natron
1 spsk. kakao
1/4 tsk. salt
100 g. smør
175 g. sukker
1 æg
2 tsk. rød pastafarve eller frugtfarve
25 g. mørk smeltet chokolade
2 spsk. olie
1 tsk. hvidvinseddike
1 tsk. vaniliesukker
1 1/4 dl. fløde

Mel, bagepulver, natron, kakao og salt sigtes sammen i en skål. Smør og sukker piskes lyst og luftigt. Ægget tilsættes og der røres grundigt. Herefter kommes pastafarve eller frugtfarve i smørblandingen. Smeltet chokolade, olie, vineddike og vanilie tilføjes.

De tørre ingredienser foldes i en smørblandingen skiftevis sammen med fløden. Dejen fordeles i forme og bages i ca. 20 minutter ved 180 grader. Lad kagerne køle helt af.

Cream Cheese frosting

65 g. smør
250 g. flødeost naturel
185 g. flormelis

Smørret piskes smidigt og flødeosten tilsættes. Pisk nu i ca. 2 minutter og sigt flormelisen i. Rør frostingen til den er glat og jævn. Herefter sprøjtes den på de kolde kager.

No comments:

Post a Comment