Så kom der endnu en fødselsdagskage på bloggen. En kage der altid er en sikker vinder, er en gulerodscupcake, og derfor ville jeg denne gang prøve en ny version af kagen. Jeg bagte 3 bunde som blev fyldt samt smurt op med cream cheese frosting. Og ja, denne udgave var bestemt ligeså god som cupcaken.
1 lagkage (20 cm. springform)
Gulerodsbunde
350 g. mel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
2 tsk. kanel
1 nip salt
4 æg
400 g. sukker
2 dl. olie
1 tsk. vaniliesukker
4 store gulerødder (skrællede og fintrevne)
80 g. ananas (fint hakket)
6 spsk. valnødder (hakkede)
Sigt mel, bagepulver, natron, kanel og salt i en skål. Pisk herefter æg og sukker i ca. 5 minutter, til det er lyst og luftigt. Tilsæt olie og vanilie og rør det jævnt. Rør nu de tørre ingredienser ved og dernæst gulerod og valnødder. Fordel dejen i springformen og bag kagen i ca. 45 minutter ved 180 grader.
Når kagen er afkølet, deles den i 3 bunde.
Cream Cheese frosting
130 g. smør
500 g. flødeost naturel
370 g. flormelis
Denne kage gør sig bestemt også godt, dagen efter den er lagt sammen, da den får en lækker moist konsistens.
No comments:
Post a Comment