Thursday, September 19, 2013

Høje Hatte cupcakes


Når man tager det bedste fra to verdener, får man Høje Hatte cupcakes. Kombinationen af lækker blød chokolade muffin toppet med den lækreste flødebolleskum, kan umuligt gå galt! Haps for en lækker sag :)

20 stk

Chokolade muffin

3 æg
250 g. sukker
1 tsk. vaniliesukker
50 g. smør
1 dl. creme fraiche
2 spsk. kold kaffe
350 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
4 spsk. kakao
1 nip salt
100 g. smeltet mørk chokolade

Æg, sukker og vaniliesukker piskes lyst og skummende. Smørret smeltes og creme fraiche og kaffe blandes i æggemassen. Herefter blandes mel, bagepulver, kakao og salt i æggemassen. Chokoladen smeltes over vandbad, og vendes i dejen.

Dejen hældes i papirsforme og bages i ovnen i ca. 15 minutter ved 175 grader. Lad kagerne køle helt af.

Flødebolleskum

150 g. past. æggehvide
300 g. sukker
1 dl. vand

Sukker og vand kommes i en gryde, hvor det langsomt smeltes. Æggehviderne piskes stive, og herefter hældes sukkermassen langsomt, i en tynd stråle, ned i æggemassen mens der piskes. Der skal piskes i ca. 5 minutter herefter, til massen er glat og sej.

Skummet sprøjtes på de kolde kager, som herfter kommes i køleskabet mens chokolade til overtræk smeltes.


Chokolade til overtræk

300 g. GOD mørk chokolade (jeg brugte 56 % Callebaut)

2/3 af chokoladen smeltes over vandbad. Når dette er helt smeltet, vendes den sidste 1/3 i, og der røres til chokoladen er fin og glat. Herefter dyppet de kolde kager i chokoladen.

Pynt de Høje Hatte, med hvad du lyster. Jeg brugte den klassiske variation med kokos og plain chokolade.

No comments:

Post a Comment