Sunday, September 15, 2013

Klassisk pæretærte


Ikke nok med, at der var pærer nok til en pærekage, så fik jeg også bagt en klassisk pæretærte af de pærer jeg moldede hos min søster og svoger.

1 tærte

Mørdej

200 g. smør
300 g. mel
3 spsk. sukker
2 knsps. salt
2 æg

Mel, salt og sukker kommes i røremaskinen og smørret tilsættes. Rør indtil dejen smuldrer, og tilsæt herefter ægget. Saml dejen og del den i to. Kom dejene i køleskabet i én time.

5 skrællede og halverede pærer
100 g. chokolade
50 g. marcipan

Dejene rulles ud i ca. 5 mm tykkelse. Den ene del kommes i et smurt tærtefad, hvorefter chokolade og marcipan drysses over. Placer de halverede pærer ovenpå og kom herefter den sidste udrullede mørdej over pærerne. Overskydende dej fjernes, og låget prikkes med en gaffel og drysses med rørsukker.


En lækker klassisk pæretærte, som bestemt smager bedst når den lige er kommet ud af ovnen :)

No comments:

Post a Comment