Den sidste portion æbler fra min søsters have, er blevet brugt på denne herlige æble-karamel tærte. Jeg fandt opskriften i Forelsket i det søde liv af Mette Blomserberg. Det er nogle ufattelig lækre opskrifter hun har i sine bøger, men øv hvor er det ærgeligt, at der ofte skal avancerede ingredienser i! Det skulle der dog ikke i denne her. Alt var på lager i skabene :)
Tærten har den karakteristiske kanel smag, tilføjet mazarin og et sprødt karamellåg, en virkelig lækker variant af den klassiske æbletærte.
1 tærte
Piedej
225 g. mel
100 g. smør
1 knsp. salt
1 knsp. flormelis
1 dl. mælk
Mel, smør, salt og flormelis æltes sammen. Herefter tilsættes mælken. Stil dejen koldt i én time, inden den rulles ud.
Mazarinmasse
150 g. rå marcipan
100 g. sukker
65 g. smør
2 æg
Marcipan og sukker æltes sammen med fingrene, ælt derefter smørret i lidt ad gangen. Til sidst tilsættes ægget lidt af gangen.
5 æbler
20 g. kanel
Skræl og skær æblerne i kvarte, og herefter i tynde skiver. Vend æbleskiverne i en passende mængde kanel.
Smør et tærtefad, og rul piedejen ud i 5 mm. tykkelse
Tærten bages ved 175 grader i ca. 18 minutter. Imens laves karamelmassen.
Hasselnøddekaramel
125 g. hakkede hasselnødder
80 g. sukker
50 g. smør
1/2 dl. fløde
Sukker, smør og fløde koges op i en gryde i 5-7 minutter. Herefter hældes de hakkede nødder i. Vent så 5 minutter og hæld derefter karamellen over den lune tærte. Kom tærten i ovnen og bag videre ved 185 grader i 5 minutter.
Server tærten med creme fraiche. En skøn efterårstærte.
No comments:
Post a Comment