Saturday, June 8, 2013

jordbærtærte med hyldeblomstcreme


sidste år lavede jeg denne lækre jordbærtærte, og da sommeren atter er kommet over os, fik jeg lyst til at lave en jordbærtærte igen. Jeg faldt over en lækker version hos Mad med hjertet. Her er den traditionelle creme blevet spicet op med en smule hyldeblomst, og nøj hvor var det bare et lækkert pift!

1 tærte

Mazarinbund

250 g. marcipan
250 g. sukker
250 g. smør
3 æg
65 g. mel

100 g. mørk chokolade

Sukker og marcipan æltes godt sammen, og herefter tilsættes smørret i små stykker. Æggene piskes i et af gangen og til slut vendes melet i. Dejen kommes i et tærtefad og bages ved 175 grader i ca. 30 minutter.

Chokoladen smeltes over vandbad.

Når kagen er kold, smørres den med den smeltede chokolade. Stil herefter kagen i køleskabet, så chokoladen kan størkne. 

Kagebunden kan sagtens laves dagen før, og så stilles i køleskabet. Den får en lækker moist konsistens.


Hyldeblomstcreme

1 portion kagecreme
2 dl. piskefløde
1 dl. hyldeblomstsaft

indrømmet! jeg snød med cremen, og brugte en pulver creme. Lav din yndlings kagecreme, og erstat noget af mælken med ufortyndet hyldeblomstsaft. Jeg erstattede 1 dl. mælk med 1 dl. ufortyndet hyldeblomstsaft.

Når cremen er lavet, piskes fløden stiv, og vendes sammen med cremen. Herefter sprøjtes den ud på den kolde kagebund.


Kagen pyntes nu med friske jordbær. Det er en lækker frisk kage, hvor hyldeblomst og jordbær komplimenterer hinanden vældig godt. En rigtig sommerkage.

2 comments:

  1. Fantastisk kage. Vi var 10 samlet igår, hvor vi fik denne super lækre kage på terrassen i høj solskind. Det var et kæmpe hit.

    Tak for inspirationen:)

    Hilsen Mette

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dejligt at høre du synes om opskriften :) Sommer, sol, hyldeblomst og jordbær er bare en herlig kombi!

      Hilsen Christina

      Delete