Mmmh, det er bare den skønneste saft
Nå, jeg havde ikke mulighed for at få fat i min mosters gode opskrift, så derfor fandt jeg en på nettet, og lavede en smule om i mængderne. Derfor skriver jeg den, som jeg har benyttet mig af.
Ca. 1 1/2 l. blandet saft
400 g. rabarber
400 ml. vand
1 3/4 dl. sukker
et skvis citron
Rens og skær rabarberstilkene i småstykker a 2 cm. Kom dem i en gryde og hæld vand over. Herefter skal det koge i ca. 15 minutter. Kom et rent viskestykke i en si, og sæt sien over en skål. Hæld de kogte rabarber og vand over i sien, og pres al væske ud af rabarberne. Derefter hældes saften tilbage i gryden, og sukkeret tilsættes. Lad saften koge, indtil sukkeret er opløst og tilsæt så citron.
Lad saften køle helt af, inden den hældes på skoldede flasker.
No comments:
Post a Comment