sidste år lavede jeg denne lækre jordbærtærte, og da sommeren atter er kommet over os, fik jeg lyst til at lave en jordbærtærte igen. Jeg faldt over en lækker version hos Mad med hjertet. Her er den traditionelle creme blevet spicet op med en smule hyldeblomst, og nøj hvor var det bare et lækkert pift!
1 tærte
Mazarinbund
250 g. marcipan
250 g. sukker
250 g. smør
3 æg
65 g. mel
100 g. mørk chokolade
Sukker og marcipan æltes godt sammen, og herefter tilsættes smørret i små stykker. Æggene piskes i et af gangen og til slut vendes melet i. Dejen kommes i et tærtefad og bages ved 175 grader i ca. 30 minutter.
Chokoladen smeltes over vandbad.
Når kagen er kold, smørres den med den smeltede chokolade. Stil herefter kagen i køleskabet, så chokoladen kan størkne.
Kagebunden kan sagtens laves dagen før, og så stilles i køleskabet. Den får en lækker moist konsistens.
Hyldeblomstcreme
1 portion kagecreme
2 dl. piskefløde
1 dl. hyldeblomstsaft
Når cremen er lavet, piskes fløden stiv, og vendes sammen med cremen. Herefter sprøjtes den ud på den kolde kagebund.
Kagen pyntes nu med friske jordbær. Det er en lækker frisk kage, hvor hyldeblomst og jordbær komplimenterer hinanden vældig godt. En rigtig sommerkage.
Fantastisk kage. Vi var 10 samlet igår, hvor vi fik denne super lækre kage på terrassen i høj solskind. Det var et kæmpe hit.
ReplyDeleteTak for inspirationen:)
Hilsen Mette
Dejligt at høre du synes om opskriften :) Sommer, sol, hyldeblomst og jordbær er bare en herlig kombi!
DeleteHilsen Christina