Sunday, November 9, 2014

Ferrero Rocher kage


Imorgen er det Mortens aften, og det skal fejres hos Søgaard Expressen i Hobro. Jeg medbringer desserten, en lækker Ferrero Rocher kage med hasselnøddebunde, nutellacreme med sprøde vaffelbidder toppet med Ferrero Rocher chokolader. Ferrero Rocher er godt! Kage er godt. De to ting sammen, er dobbelt så godt! Jeg kan næsten ikke vente med at få et stykke... Det ser bare så ærgerligt ud, at medbringe en kage, der er taget et stykke af ;)


12 personer

Hasselnøddebunde (4 stk)

8 æg
150 g. sukker
300 g. fint malede hasselnødder eller hasselnøddemel
4 spsk. mel
4 spsk. kakao
4 tsk. bagepulver

Æg og sukker piskes lyst og luftigt i ca. 5 minutter. Herefter sigtes mel, hasselnøddemel, kakao og bagepulver i ægge/sukker massen, og vendes forsigt sammen, uden at slå luften ud. Når dejen er ensartet, fordeles den i 2 springforme (21 cm). Bundene bages ved 175 grader i ca. 20 minutter, eller indtil de er færdige.

Når de er kølet af, deles de i 2, så du har 4 bunde.

Nutellacreme

350 g. smør
360 g. chokolade
175 g. nutella

200 g. knuste isvafler.

Chokoladen smeltes over vandbad, og køles herefter af til stuetemp. Bagefter røres smør, nutella og chokolade sammen. Cremen er færdig, når der ikke er flere klumper, og den er fin og glat.

Cremen smøres nu ud på den nederste bund, og drysses med et lag knuste isvafler. Nu kommes endnu en bund på, og smøres med creme og drysses med knuste isvafler. Sådan fortsætter du, indtil den sidste bund kommer på. Nu smøres kagen op med den resterende creme, og siden drysses med de sidste knuste isvafler. Pynt så toppen af kagen med Ferrero Rocher.En lækker kage, som bestemt gør indtryk ved kageglade folk :)

God søndag aften!3 comments:

  1. Oh My God! Jeg dør en lille smule ved synet af denne kage! Det må prøves så snart som muligt!!! :o)

    ReplyDelete
  2. Hvordan har du opbevaret kagen indtil den skulle spises? Jeg skal lave den om morgenen, men først serverer om aftenen?

    ReplyDelete
  3. Jeg opbevarede den køligt i et skur med en kasse over :)

    ReplyDelete