Saturday, October 11, 2014

Junglekage og 2 års fødselsdag


Den 13. oktober fylder verdens bedste nevø 2 år. Jeg glæder mig nærmest mere til hans fødselsdag end til min egen. Så må jeg nemlig gå amok med kage og gaver, jeg er vild med det! Sidste år fik jeg lov at lave Red Velvet Mickey cupcakesvandbakkelseskagemand og en KÆMPE Mickey Mouse lagkage.


Conrads mor ville gerne have en kage med jungle tema i år. Så der blev fundet inspiration på Pinterest. Jeg har ikke så megen erfaring med fondant, og bruger det helst ikke, men det ville bare give det bedste resultat, Jeg valgte dog kun at betrække den øverste kage med fondant, og den nederste del smurte jeg op med creamcheese frosting i stedet for. Dyrerne er modelleret i fondant.

Den nederste kage er med lyse lagkagebunde og 57 % belgisk Callebaut chokolade ganache og hindbær mousse. Som sagt er den smurt op med creamcheese frosting. Den øverste kage er ligeledes lyse bunde, som dog er lavet i et zebra mønster når man skærer kagen ud. Der er samme slags fyld i.


20 personer

Lyse bunde (20cm springform + 15 cm.)

5 æg
120 g. sukker
100 g. mel
15 g. kartoffelmel
1 tsk. bagepulver

Del æggene i blommer og hvider i hver sin skål. Tilsæt dernæst sukker til skålen med æggeblommer, og pisk grundigt indtil massen er lys og skummende. I en tredje skål blandes mel, kartoffelmel og bagepulver. Æggehviderne piskes stive. Melblandingen sigtes i æggeblommeblandingen under omrøring. Vend de piskede æggehvider i.

1/3 af dejen tages fra og deles i 3 skåle. Der vendes sort og turkis pasta farve i de to af skålene, og den sidste forbliver hvid. Nu kommes 2 spsk. dej i springformen (15 cm), og der skiftes mellem de 3 farver. Kom blot dejen i midten af sprinformen, og lad det flyde ud.De sidste 2/3 af den store portion dej hældes i den forberedte springform (20cm) og bages i ca. 40-45 minutter ved 175 grader. Afkøl kagen i formen på en bagerist. Når kagen er kølet kan den forsigtigt skæres fri fra kanten af springformen og vendes ud på bageristen. Når kagen er fuldstændigt afkølet kan det skæres i tre bunde.

Chokolade ganache

0,5 l piskefløde
200 g, 57% belgisk Callebaut chokolade

Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Bring fløden i kog og hæld den straks over den hakkede chokolade. Lad det stå ca. 5 min til chokoladen er smeltet. Rør i fløden indtil massen bliver glat og ensartet. Tildæk skålen med husholdningsfilm, så det går ned ad siderne i skålen og rører overfladen. Chokoladeganachen stilles på køl til næste dag.

Pisk ganachen igennem ved lav hastighed, og øg langsomt hastighede.
Ganachen er færdig, når den har en let og lækker cremet konsistens. Vær meget opmærksom på ikke at komme til at overpiske ganachen.

Hindbærmousse

300 g, hindbær
Korn fra 1 vaniljestang
125 g. sukker
Saft samt revet skal af 1 okø lime frugt
0,5 l piskefløde
100 g. hvid Callebaut chokolade
4 blade husblas
Hindbær, vaniljekorn, sukker, limesaft og limeskal koges uden låg ca. 15 minutter. Si kernerne fra og stil hindbærmassen i køleskab. Husblassen lægges i blød i en ½ liter vand i en ½ time. Hak den hvide chokolade fint og hæld det i skål. Piskefløden varmes op til den næsten koger (ca. 80 grader).
Hæld halvdelen af den varme fløde over chokoladen og rør indtil chokoladen smelter og massen er blank og ensartet. Tilsæt mere og mere varm fløde.
Husblassen vrides for vand og kommes direkte op i den lune chokoladefløde under omrøring. Rør indtil husblassen er opløst. Tildæk cremen med husholdningsfilm, så det dækker overfladen af chokoladen og op ad skålens sider. Cremen afkøles fuldstændigt i køleskab – minimum 3 timer eller til næste dag.
Den kolde fløde/chokolade-creme piskes let luftig med en håndmikser.
Tilsæt slutteligt den iskolde hindbærmasse og pisk, indtil hindbærmassen er blandet fuldstændigt sammen med chokoladecremen.

Creamcheese frosting

480 g. flormelis
115 g. usaltet smør, stuetemperatur
200 g. Philadelphia, koldt

Flormelis og smør piskes sammen indtil blandingen er ensartet og “sandet”. Tilsæt den kolde creamcheese og pisk videre ved medium/høj hastighed indtil konsistensen er lys og luftig. Pas på ikke at “overpiske” frostingen – det gør den flydende.
Kagerne smøres nu op, og pyntes efter lyst og behov :) 
Jeg synes selv, at de blev ret fine, og glæder mig til at vise fødselaren kagen! Hurra for Conrad :)

2 comments:

  1. Den var SÅ god! Simpelthen SÅ flot! - og tror det var den bedste lagkage du har lavet!

    Conrads "Waaaaauw" da han så den - siger det hele! <3

    ReplyDelete
  2. Pragmatic Play to acquire leading slot supplier - JM Hub
    Pragmatic 성남 출장마사지 Play Limited (“PRNG”) 충청남도 출장마사지 announced on Monday 구미 출장마사지 it has 원주 출장마사지 agreed to acquire leading slot 포항 출장마사지 provider Pragmatic Play.

    ReplyDelete