Saturday, March 29, 2014

sol, forår, lørdag og double chocolate is-sandwich


Det er jo lige til at blive glad i låget af det her vejr. Foråret har gjort sit indtog, og det skal fejres med en gang is-sandwich. Det er simpelthen så forårs-agtig en dessert. Lækre sprøde double chocolate cookies fyldt med vanilieis og overtrukket med sprød belgisk Callebaut chokolade. Jeg er solgt! Jeg fandt en opskrift hos Cute Carbs, som jeg har ændret en smule på.


9 is-sandwich (18 cookies)

Dej

200 g. blødt smør
80 g. rørsukker
120 g. brun farin
1 vaniliestang (kornene)
1 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
300 g. hvedemel
1/2 dl. sødmælk
50 g. lys Callebaut chokolade
50 g. mørk Callebaut chokolade

Pisk smør, vaniliekorn, rørsukker og brun farin godt sammen. Rør herefter mel, bagepulver og natron i dejen
Tilsæt mælk, og ælt til sidst grofthakket chokolade i cookie-dejen. Form nu kugler på ca. 45 g og giv dem et let tryk med håndfladerne. Bag ved 250 grader i ca. 7 minutter. Lad kagerne køle helt af, og kom dem evt. i fryseren i 15 minutter.

Yderligere

Vanilieis
100 g. tempereret mørk Callebaut chokolade
evt. hakket lys chokolade til pynt

Fordel ca. 1,5 spsk. vanilieis på en cookie og top med endnu en cookie. Læg isene i fryseren i minimum 6 timer. Herefter tempereres chokoladen og hver is-sandwich dyppet i den smeltede chokolade, og drysses evt. med hakket chokolade. Kom isene i fryseren endnu en gang, ca. 1 time, og pak sandwich-isen ind i bagepapir og opbevar den i fryseren.


God forårs-lørdag til Jer :)

2 comments:

  1. Nøj, hvor er de fine, ren sommerstemning!

    - Anne

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mange tak, Anne :) Det er nemlig ren sommerstemning!! Er nødt til at få lavet nogle flere :)

      Delete