Sunday, February 23, 2014

Gateau Marcel - en lille bid af himlen


Denne kage er simpelthen fantastisk! Altså hvis man er vild med chokolade på chokolade. Gateau Marcel er en enkel, men klassisk chokoladekage. Bagmanden er den franske kok Michel Michaud, som bl.a. har været køkkenchef Ruths Hotel i Skagen. Den består i al sin enkelthed af bagt chokolademousse toppet med chokolademousse og et fint drys kakao jeg improviserede og pyntede med friske hindbær.


Det gode ved denne dessertkage er også, at man kan lave den i god tid, og stille den i fryseren. Når så den skal serveres, tager man den blot ud 10 minutter før og vupti, så er der lækker og imponerende dessert!

8 personer

Chokolademousse

200 g. sukker
200 g. smør
200 g. mørk chokolade (jeg brugte 56%, jo højere, des mere intens)
1 dl. pasteuriserede æggeblommer
2 dl. pasteuriserede æggehvider

Smør og chokolade smeltes over vandbad. Når det er smeltet sammen, stilles det til side, indtil det er afkølet. Æggehvider piskes stive med halvdelen af sukkeret, og stilles ligeså til side. Æggeblommer piskes hvid med det resterende sukker og røres forsigtigt sammen med den smeltede chokolade-smør blanding. Herefter vendes de stive æggehvider i chokoladeblanding og når massen er ensartet, deles den i 2 portioner. 

Den ene portion bages i en smurt springform, som er drysset med sukker, ved 175 grader i 30 minutter. Den ubagte mousse kommes på den bagte, når denne er afkølet, og stilles på køl til dagen efter eller i fryseren, hvis der er flere dage til den skal serveres. Inden servering drysses den med kakao og serveres evt. med friske bær og en god vanilieis.


No comments:

Post a Comment