Wednesday, February 19, 2014

En fødselsdagsklassiker; brunsviger med flødeskum og chokoladedrys


I min optik, er det ikke en rigtig fødselsdag uden en brunsviger-kagemand med flødeskum, chokoladedrys og rød gelestreg. Der er mange diskussioner om, hvordan en brunsviger skal være, med marcipan, med glasur eller med slik. Nogle vil endda hellere have en vandbakkelses-kagemand! Men næh nej, det eneste der duer hos mig, er en brunsviger med flødeskum, chokoladedrys og rød gelestreg.

Problemet er bare, at det er de færreste bagere, der efterhånden kan finde ud af at lave sådan en kagemand som jeg kan lide! Men så er det jo heldigt, at det er super nemt at lave brunsviger selv - og så kan man få den friskbagt :) Så er det bare et kæmpe minus, at jeg endnu ikke har fundet rød gelestreg i supermarkederne. Hører det virkelig 90'erne til??? Jeg har flere gange brugt opskriften fra "Meyers Bageri", og synes den smager fantastisk. Har kun fået positive kommentarer på den, så det er en keeper!14 personer - 1 lille bradepande

Bund

2,5 dl. lunkent mælk
25 g. gær
1 æg
50 g. sukker
5 g. havsalt
ca. 450 g. mel
35 g. blødt smør
lidt smeltet smør til bradepanden

Rør gæren ud i det lunkne mælk. Pisk æggene i og tilsæt sukker, salt og mel. Ælt det hele sammen, tilsæt tilsidst smørret og ælt dejen, til den bliver glat og smidig. Dæk dejen til og lad den hvile i 30 minutter. Rul dejen ud på et meldrysset bord, så den passer til bradepanden. Pensl bradepanden med lidt smeltet smør og løft dejen over i den. Lav fordybninger i dejen med fingrene, de skal være over det hele, så de kan opfange remoncen.

Remonce
50 g. marcipan
125 g. brun farin
125 g. blødt smør
1/4 dl. sirup
15 g. kanel
lidt ekstra brun farin til at drysse med

Rør marcipan og brun farin sammen. Rør det bløde smør i massen og tilsæt så sirup og kanel. Smør remoncen ud over hele dejen med en kniv og drys til sidst med lidt brun farin over remoncen.

Lad brunsvigeren hæve 1 time og bag den ved 200 grader i 18-20 minutter. Man kan sagtens stille brunsvigeren i køleskabet, efter remoncen er smurt på, og lade den stå, indtil den skal spises. Jeg har tidligere haft den stående 2 dage i køleskabet, og ladet den hæve på køkkenbordet i 1 time inden den bages. Dermed har du friskbagt brunsviger til når gæsterne kommer :)

No comments:

Post a Comment