Jeg har efterhånden lavet flødeboller en del gange, men da jeg så, at Cute Carbs havde lavet nogle rigtig fine nogle, blev jeg nødt til at prøve denne opskrift. Det er egentlig ikke så svært at lave flødeboller, som man umiddelbart skulle tro. Det der tager tid, er at få chokolade tempereret og overtrukket flødebollerne. Jeg har både prøvet at dyppe flødeboller i chokoladen, samt pensle dem, men synes ikke rigtig det giver så flot et resultat. NU har jeg fundet den perfekte måde! Og du kan da lige fortsætte med at læse, for så vil jeg gerne dele hemmeligheden :) Opskriften har jeg tyvstjålet fra Cute Carbs, men skriver den lige alligevel. Jeg lavede kun halv portion.
18 stk.
Flødebolleskum
3 æggehvider
1/2 dl. vand
150 g. sukker
Kog vand og sukker for fuldt blus i to minutter. Pisk æggehviderne let sammen, og tilsæt langsomt sukkerlagen mens den stadig er varm. Pisk sukkerlage og æggehvider i 15 minutter til massen er lækkert cremet og kold.
250 g. marcipan
Overtræk
200 g chokolade – jeg har til disse flødeboller brugt en blanding af mørk og mælkechokolade fra Callebaut
Hak chokoladen fint, og temperer den over vandbad.
This comment has been removed by a blog administrator.
ReplyDelete