Monday, October 14, 2013

Mickey Mouse lagkage

I søndags blev min nevø 1 år, og jeg var så heldig at få lov til at bage hans kage(r). Jeg har lidt svært ved at begrænse mig, når muligheden for at bage kage opstår. Derfor var 1 kage ikke nok! Næh, han fik hele 4 forskellige slags kager.


Den første var en lagkage med vaniliebunde og blå- og hyldeblomst mousse. Den var formet som et kæmpe Mickey Mouse hoved pyntet med smørcreme i forskellige farver. Selvom der "kun" var 13 gæster, var der nok til 30 personer bare i denne her kage. UPS!


3 stk. bunde (20 cm. springform)

Vaniliebunde

160 g. smør
560 g. sukker
480 g. mel
2 spsk. bagepulver
1/2 tsk. salt
2 1/2 dl. sødmælk
1 spsk. vaniliesukker
4 æg

Smør, sukker, mel, bagepulver, vaniliesukker og salt røres sammen, til det ligner krummer. Derefter røres mælk og æg sammen og tilsættes langsomt de tørre ingredienser. Rør dejen til den er glat og ensartet. Smør en springform og hæld dejen deri. Bages ved 190 grader i ca. 50 minutter.

Når kagen er helt kold, deles den i 3 bunde.


Blåbærmousse med hvid chokolade

Blåbærsylt
200 g. blåbær
100 g. sukker
1 spsk. citronsaft
½ stk. vaniliestang

Hvid creme
½ l. piskefløde
4 bl. husblas
150 g. hvid chokolade

Kog alle ingredienserne til blåbærsylt i en gryde. Lad det koge i ca. 15 minutter og tage det herefter fra varmen. Når det er kølet en smule af, blendes det til en ensartet sylt. Stilles tildækket på køl til næste dag. 

Husblads lægges i koldt vand i 30 minutter. Imens koges fløden op til 80 grader. Herefter tilsættes chokoladen. Der røres rundt til chokoladen er smeltet. Nu stilles den hvide creme tildækket på køl til næste dag.

Næste dag hældes blåbærsylt over i den hvide creme, og der piskes til blåbærmoussen er fin og luftig.

Hyldeblomstmousse

Hvid creme
½ l. piskefløde
4 bl. husblas
150 g. hvid chokolade
2 dl. hyldeblomstsaft

Husblads lægges i koldt vand i 30 minutter. Imens koges fløden op til 80 grader. Herefter tilsættes chokoladen. Der røres rundt til chokoladen er smeltet. Nu røres hyldeblomstsaften op i, og den hvide creme stilles tildækket på køl til næste dag. Næste dag piskes cremen op, til den er fin og luftig.

Nu kan lagkages lægges sammen og pyntes efter behag.


En virkelig lækker lagkage, hvor vaniliebundene og blåbær og hyldeblomst mousse komplimenterer hinanden virkelig godt. Men med sådan en kage, havde det ikke været nødvendigt med 3 andre slags kager... Men men, nevøen bliver jo kun 1 år en gang ;)

No comments:

Post a Comment