Sunday, October 27, 2013

Gulerodslagkage med cream cheese frosting


Så kom der endnu en fødselsdagskage på bloggen. En kage der altid er en sikker vinder, er en gulerodscupcake, og derfor ville jeg denne gang prøve en ny version af kagen. Jeg bagte 3 bunde som blev fyldt samt smurt op med cream cheese frosting. Og ja, denne udgave var bestemt ligeså god som cupcaken.

1 lagkage (20 cm. springform)

Gulerodsbunde

350 g. mel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
2 tsk. kanel
1 nip salt
4 æg
400 g. sukker
2 dl. olie
1 tsk. vaniliesukker
4 store gulerødder (skrællede og fintrevne)
80 g. ananas (fint hakket)
6 spsk. valnødder (hakkede)

Sigt mel, bagepulver, natron, kanel og salt i en skål. Pisk herefter æg og sukker i ca. 5 minutter, til det er lyst og luftigt. Tilsæt olie og vanilie og rør det jævnt. Rør nu de tørre ingredienser ved og dernæst gulerod og valnødder. Fordel dejen i springformen og bag kagen i ca. 45 minutter ved 180 grader.

Når kagen er afkølet, deles den i 3 bunde.

Cream Cheese frosting

130 g. smør
500 g. flødeost  naturel
370 g. flormelis

Pisk smørret blødt, og tilsæt derefter flødeost. Rør blandingen jævn, og tilsæt flormelis. Rør blandingen i 2-3 minutter, eller til frostingen er jævn og ensartet. Stil frostingen i køleskabet i en time, og læg herefter kagen sammen. Et godt lag frosting mellem hver bund, og smør så kagen op med den resterende frosting. Kagen kan evt. pyntes med hakkede valnødder.


Denne kage gør sig bestemt også godt, dagen efter den er lagt sammen, da den får en lækker moist konsistens.

No comments:

Post a Comment