Thursday, July 11, 2013

sommerferiekage? Annis valgkage?? Jyttes frugtkage??

Kært barn har mange navne :) I min familie går denne lækre sag under navnet, Annis Valgkage. Det er en skøn sandkagebund med marengs, der toppes med creme fraiche rørt op med vaniliesukker og pyntes med kiwi, banan og jordbær. Den sprøde marengs og skønne creme i kombination med de friske bær og frugter, er en himmelsk smag!


Jeg bagte kagen til min kollegaer inden sommerferien blev skudt i gang, og det var bestemt en god kage i dagens anledning.

1 stor bradepande

Bund

375 g. smør
300 g. sukker
6 æggeblommer
3 dl. mælk
225 g. mel
4 1/2 tsk. bagepulver

Smør og sukker røres godt sammen. Æggeblommer, mælk, mel og bagepulver tilsættes og dejen hældes i en stor bradepande. Herefter laves marengsfyldet.

Marengsfyld

6 æggehvider
300 g. hakkede hasselnødder
450 g. sukker

Æggehviderne piskes stive, og sukker og hakkede nødder tilsættes. Fyldet hældes over den ubagte bund. Kagen bages i 30-40 minutter ved 190 grader.

Creme

6 dl. fløde
6 dl. creme fraiche
vaniliesukker til at smage til med

Pisk fløden til skum, og vend creme fraice i. Smag til med vaniliesukker. Hæld cremen over kagen inden den skal serveres, og pynt med de udskårne frugter og bær.

Pynt

Kiwi
Banan
JordbærEn lækker sommerkage, der bestemt også egner sig til familieudflugter eller til at spise effektive flyttefolk af med ;) og her taler jeg af erfaring!!

No comments:

Post a Comment