Friday, December 21, 2012

Krydrede tranebær cupcakesTraditionen tro, skulle der kage med på arbejde den sidste dag inden juleferien. I år faldt valget på en krydret tranebær cupcake med cream cheese frosting. Bestemt ikke noget dårligt valgt. Det syrlige fra tranebærret komplimenterede det søde helt perfekt.


15 cupcakes

2 æg
200 g. sukker
1 dl. olie
1 1/4 dl. kærnemælk
230 g. mel
1/2 tsk. bagepulver
1 brev honningkagekrydderi
en knivspids salt
140 g. friske tranebær


Forvarm ovnen til 150 grader. Pisk æg og sukker sammen til det er lyst og luftigt. Hæld langsomt olien i og pisk den grundigt i. Gør det samme med kærnemælken. Bland de tørre ingredienser og bland dem i dejen lidt efter lidt. Fold til sidst tranebærrene forsigtigt i. Fordel dejen i formene og bag dem i ca. 25 min. til de er gyldenbrune.

Cream cheese frosting

175g flødeost
450 g flormelis
125 g smør (tag det ud i god tid inden)
1 tsk vanillepulver eller vanillesukker


Kom alle ingredienserne i en stor skål og pisk med en håndmikser til det er fuldstændig blandet og glasuren er blød og fluffy. Det tager ca. 5 min.


Kagerne blev bagt aftenen inden de skulle spises, og frostingen blev rørt sammen inden jeg tog på arbejde. De holder sig fint friske ved at blive opbevaret køligt indtil de skal spises.


Aftenen skal bruges på de sidste julegave indkøb og traditionsrig julehygge med min fætter. God fredag til Jer derude.2 comments:

  1. Tak :) De var bestemt også lækre, dejlig kombi med det søde og let syrlige.

    ReplyDelete