Saturday, September 29, 2012

Chokolade med chokolade!


Som overskriften antyder, er det tid til en rigtig lækker chokolade kage med chokolade fyld!! Det er en hurtig og nem kage at bikse sammen. Den består af lækre chokolade/kakao bunde med lag af chokolade mousse og er smurt op med chokolade icing.Opskriften er med inspiration af Nigellas Old fashioned chocolate cake.

Bunde (3 bunde af 15 cm. eller 2 bunde af 20 cm.)

200 g. mel
200 g. sukker
1 tsk. bagepulver
1/2 tsk. natron
2 tsk. vaniliesukker
40 g. kakaopulver
175 g. blødt smør (til nød kan bruges margerine)
2 æg
1 1/2 dl. cultura eller creme fraiche

Mel, sukker, kakao og vaniliesukker sigtes i en skål og røres sammen med smør, æg og cultura. Derefter vendes bagepulver og natron forsigtigt i dejen.

Dejen kommes i bageformen og bages i ca. 45 minutter ved 180 grader. Lad derefter kagen køle helt af inden den tages ud af formen. Når kagen er kold, kan den deles i 3 bunde.

Placer den første bund på et kage fad, med en smule sukker under. Herved undgår du at kagen er svær at få af fadet. Derefter lægges et par stykker bagepapir under kagen, så den kan smøres op, uden hele fadet bliver smurt med chokolade :)

Denne kage er lagt sammen med chokolademousse. Det lækreste ville klart være at lave moussen selv, men i tidsnød kan Dr. Oetkers chokolade mousse også sagtens bruges :) (med godt resultat!)Chokolade icing

75 g. smør
175 g. mørk chokolade
300 g. flormelis
1 1/4 dl. cultura
1 tsk. vaniliesukker

Smør og chokolade smeltes over vandbad, og derefter sies flormelis i en anden skål. Når chokolade-smør blandingen er kølet en smule, blandes cultura og vaniliesukker ved og de to blandinger vendes sammen.

Hvis du vil have din icing tyndere eller tykkere, kan du justere med vand.

Smør nu chokolademousse på den nederste bund. Fortsæt med næste bund og til slut smøres hele kagen op med den icing. For at få et jævnt og ensartet lag, kan du varme en kniv og derved smelte icing'en en smule når du kører henover.Kagen kan pyntes efter behov. Jeg har pyntet med smeltet orange-chokolade og friske jordbær.


No comments:

Post a Comment