Sunday, September 23, 2012

Hjemmelavede Oreos

Mmmh. Så fandt jeg endelig en opskrift på den lækre lille kage, nemlig OREOS! Jeg fandt opskriften på Cupcake Projects side. Jeg har omregnet målene til danske. 
En rigtig nem og hurtig opskrift, hvor man ikke får fedtede fingre ;)Kagen (ca. 25 sammenlagte Oreos)

125 g. mel
55 g. kakao
1 tsk. natron
1/4 tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
190 g. sukker
125 g. blødt smør
1 æg

De tørre ingredienser blandes sammen og æg og smør røres ved. Blandingen samles derefter med hænderne, og formes til en lang pølse.


Dejen ligges herefter i fryseren i 30 minutter, hvorefter den skæres i skiver af 0,5 cm tykkelse. Derefter rulles de en smule tyndere med en kagerulle. Vær opmærksom på, at kagerne flyder en smule ud, så de skal ikke ligge for tæt. Personligt synes jeg det er lækrest med en lille Oreo - så en diameter på 3 cm er passende efter de er rullet tynde.

Kagerne bages i ovnen i 9 minutter ved 190 grader. Kagerne er bløde når de kommer ud af ovnen, men de bliver dejlig knasende når de er kolde.

Smørcreme (til ca. 25 Oreos)

120 g. blødt smør
250 g. flormelis
2 tsk. vaniliesukker
1 spsk. mælk

En smule hvid pastafarve

Ingredienser røres sammen i en røremaskine. Der kan eventuelt tilsættes en smule hvid pastafarve for at få en flot hvis creme.
Når kagerne er kolde smøres den bunden med cremen og en top kommes ovenpå.Twist. Lick. Dunk. Oreo'sene nyder med et dejlig koldt glas mælk.

No comments:

Post a Comment