Saturday, September 8, 2012

Baby rumpe kage

Blyps surprise kage


Da Søgaard Expressen skulle fortælle hele familien om familieforøgelsen, blev jeg sat til at lave en kage i dagens anledning. Jeg faldt for Baby Rump looket. Og fik lavet denne lille sag.

Kagen er med drømmekage bund og mudcake bund. Fyldet består af hindbærmousse og skildpaddemousse.  Slutteligt er kagen smurt op med chokolade ganache og betrukket med hjemmelavet fondant. Et stort stykke arbejde, men synes selv resultatet var det hele værd :)


Drømmekagebunde
6 æg
450 g. sukker
3 tsk. vaniliesukker
3 dl. kogende mælk
120 g. smeltet smør
375 g. mel
3 tsk. bagepulver

Æg, sukker og vaniliesukker piskes luftigt og hvidt. Mælken og smørret smeltes og vendes i dejen skiftevis med mel og bagepulver. 

Bages i en stor bradepande i ca. 35-40 minutter ved 185 grader. 

Lad bunden køle af og del derefter på midten, så du får to rektangulære bunde.

Mudcakebunde a la Mette Blomsterberg
150 g. hakket hvid chokolade
1/2 vaniliestang
440 g. sukker
250 g. smør
2 1/2 dl. mælk
2 æg
300 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
40 g. kakaopulver

Skrab vaniliekorn ud og bland med smør, mælk, sukker og kom det hele i en gryde. Varm det og til 80 grader. Hæld blandingen over den hakkede hvide chokolade. Rør rundt til massen er ensartet. Lad massen køle af til stuetemperatur og tilsæt herefter æggene et ad gange.

Bland mel, bagepulver og kakao og sigt det i dejen - bland forsigtigt. Dejen hældes i en stor bradepande. Bages i ca. 30 minutter ved 165 grader. 
Lad bundene køle af og del derefter på midten, så du får to rektangulære bunde. 

Hindbær mousse
300 g. hindbær
120 g. sukker
1 tsk. vaniliesukker
1 tsk. citronsaft
1/2 l. fløde
6 bl. husblads

Giv hindbærerne et kort opkog og blend derefter med sukker, vanilie og citron.
Husblads kommes i vand i 5 minutter og smeltes derefter over vandbad. Begge dele køles af og røres sammen. Når hindbær blandingen er kold vendes den forsigtigt med den piskede fløde.

Skildpadde mousse
400 g. Skildpadder
100 g. mørk chokolade
1/2 l. fløde
6 bl. husblads

Chokoladen smeltes over vandbad. Husblads kommes i vand i 5 minutter og derefter kommes den over i en del af den smeltede chokolade. Pisk til den er opløst. Derefter tilsættes det sidste chokolade og til slut vendes den piskede chokolade i. 

Læg nu bundene sammen med moussen. Derefter smøres kagen op med chokolade ganache 1:1. Kagen stilles på køl i et par timer og derefter kan den betrækkes med fondant :)

Jeg brugte youtube til at finde en guide til at forme baby rumpen - det var meget lige til. Et lille billede af de små søde fødder.


God fornøjelse!


1 comment: