Thursday, April 24, 2014

Gulerodskage med cream cheese frosting


Den her kage, er bare en sikker vinder! Den blev lavet til min søster og kusines fælles fødselsdag. Den er dejlig svampet og frisk. Jeg har tidligere bagt den som cupcakes, sjovt nok også til min søsters fødselsdag den er et hit hos hende!

15 personer

Dej

350 g. mel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
2 tsk. kanel
1 nip salt
4 æg
400 g. sukker
2 dl. vegetabilsk olie
1 tsk. vaniliesukker
4 store gulerødder skrællede og revne
80 g. ananas fint hakket
6 spsk. valnødder hakkede

Sigt mel, bagepulver, natron, kanel og salt i en skål. Pisk herefter æg og sukker i ca. 5 minutter, til det er lyst og luftigt. Tilsæt olie og vanilie og rør det jævnt. Rør nu de tørre ingredienser ved og dernæst gulerod og valnødder. Fordel dejen i smurte forme bag kagerne i ca. 40 minutter ved 180 grader.

Cream cheese frosting

130 g. smør
500 g. flødeost
370 g. flormelis

Pisk smørret blødt, og tilsæt derefter flødeost. Rør blandingen jævn, og tilsæt flormelis. Rør blandingen i 2-3 minutter, eller til frostingen er jævn og ensartet. Stil frostingen i køleskabet i en time. Kom nu et lag cream cheese frosting på den nederste bund, herefter endnu en bund osv. Stil kagen på køl i en time, og smør den herefter op med den resterende frosting. Jeg lavede roser hele vejen rundt, og dryssede med spiseligt glimmer.


Kagen er bestemt god et par dage efter også :)

No comments:

Post a Comment