Sunday, April 27, 2014

den skønneste jordbærtærte


Hvor er det skønt, at det gode vejr har meldt sin ankomst. Jeg fejrede solen og påsken med denne skønne jordbærtærte. En klassisk sag, som man ikke går galt i byen med. Og nå ja, så var det egentlig også en god undskyldning, for at få prøvet mit nye tærtefad.


8 personer (aflangt tærtefad)

Mazarinbund

125 g. marcipan
125 g. sukker
125 g. smør
1 æg
30 g. mel

50 g. mørk chokolade

500 g.  friske jordbær

Sukker og marcipan æltes godt sammen, og herefter tilsættes smørret i små stykker. Æggene piskes i et af gangen og til slut vendes melet i. Dejen kommes i et tærtefad og bages ved 175 grader i ca. 30 minutter.

Chokoladen smeltes over vandbad. Når kagen er kold, smørres den med den smeltede chokolade. Stil herefter kagen i køleskabet, så chokoladen kan størkne.

Vaniliecreme

1 æggeblomme
1 1/2 spsk. sukker
2 spsk. vaniliesukker
250 ml.  mælk
1 spsk. majsstivelse

Tag lidt af mælken fra og kom majsstivelse i, og ryst i en meljævner. Æggeblommer, sukker, vanilie og mælk kommes i en gryde og koges op. Tilsæt majsstivelses-blandingen lidt efter lidt, til konsistensen er passende. Cremen koges igennem et par minutter. Sæt cremen på køl en time og rør igennem inden brug.

Cremen smøres på kagen og herefter pyntes den med friske jordbær. Kagen skal helst spises samme dag når først creme og jordbær er kommet på. En relativ hurtig kage, som vækker glæde hos de fleste.No comments:

Post a Comment