Wednesday, October 30, 2013

Oreo cheesecake


Jeg har tidligere prøvet kræfter med en bagt cheesecake, og det var ikke lige min favorit! Men ville alligevel give cheesecaken et forsøg mere. Denne gang blev det med en bund af Oreo kiks og chokolade ganache på toppen. I anledning af Halloween imorgen, blev den pyntet med spindelsvæv.

Ca. 8 personer (20 cm. springform)

Bund

200 g. Oreo kiks (hele)
60 g. smeltet smør.

Blend kiksene og bland dem sammen med det smeltede smør. Herefter presses det ned i springformen og sættes på køl i 30 minutter.


Osteblanding

300 g. flødeost
150 g. creme fraiche (18%)
1 1/2 dl. fløde
Saft fra en halv økologisk citron
80 g. sukker
½ vaniliestang
4 bl. husblads

Pisk flødeost og sukker jævnt. Rør vaniljekorn og citron i massen. Vend creme fraichen i cheese-massen. Pisk herefter fløden stiv og vend den i. Udblød husblas, smelt det over vandbad og kom det i blandingen – brug evt. lidt citronsaft til at afkøle med. Herefter vendes husblads i osteblandingen og kommes på bunden. Stil kagen i køleskabet - gerne til næste dag.

Kagen pyntes efter humør, jeg valgte at lave en portion chokolade ganache.


No comments:

Post a Comment