Jeg bagte kagen til min kollegaer inden sommerferien blev skudt i gang, og det var bestemt en god kage i dagens anledning.
1 stor bradepande
Bund
375 g. smør
300 g. sukker
6 æggeblommer
3 dl. mælk
225 g. mel
4 1/2 tsk. bagepulver
Smør og sukker røres godt sammen. Æggeblommer, mælk, mel og bagepulver tilsættes og dejen hældes i en stor bradepande. Herefter laves marengsfyldet.
Marengsfyld
6 æggehvider
300 g. hakkede hasselnødder
450 g. sukker
Æggehviderne piskes stive, og sukker og hakkede nødder tilsættes. Fyldet hældes over den ubagte bund. Kagen bages i 30-40 minutter ved 190 grader.
Creme
6 dl. fløde
6 dl. creme fraiche
vaniliesukker til at smage til med
Pisk fløden til skum, og vend creme fraice i. Smag til med vaniliesukker. Hæld cremen over kagen inden den skal serveres, og pynt med de udskårne frugter og bær.
Pynt
Kiwi
Banan
Jordbær
En lækker sommerkage, der bestemt også egner sig til familieudflugter eller til at spise effektive flyttefolk af med ;) og her taler jeg af erfaring!!
No comments:
Post a Comment