Friday, May 17, 2013

1 års fødselsdag og pretzels


HURRA! Bloggen har 1 års fødselsdag, og det skal fejres med en omgang pretzels :) Jeg elsker pretzels fra Tyskland, og har længe haft kig på Meyers opskrift på dem, nu skulle det være. Jeg ved ikke helt hvordan man får dem mørke, som dem man køber... Men smagen på dem her fejlede bestemt ingenting! Mums.

Det er en lidt omstændig opskrift, som skal deles over to dage.


15 stk.

Dej

2 dl. mælk
1 dl. lunkent vand
15 g. gær
50 g. smør
500 g. hvedemel
15 g. havsalt
2 spsk hel kommen kan undlades

Dag 1

Gæren røres ud i mælk og vand. Derefter smeltes smørret og kommes i væsken sammen med mel, salt og kommen. Dejen æltes grundigt i 6-8 minutter og hæver derefter 1 times tid, til den har dobbelt størrelse.

Derefter slåes dejen ned igen, og deles i 15 stykker. Rul stykkerne til tynde pølser a ca. 40 cm. Form dem til kringler og sæt dem på bageplader med et viskestykke over. Lad dem stå i køleskabet til næste dag.

Dag 2

Bring en stor gryde med vand i kog, og dump kringlerne ned i gryden. Tag kringlerne op igen, når de kommer op til overfladen. Læg kringlerne på en bageplade, og pensel dem med æg og drys med havsalt. Kringlerne bages i ovnen ved 180 grader i ca. 15-18 minutter.

Kringlerne er bedst samme dag de er bagt :)

No comments:

Post a Comment