Friday, March 29, 2013

citron med citron på

her kommer den sidste af de cupcakes som jeg deltog med til forårsmessen i Aalborg Kongres og Kulturcenter. Begge cupcakes havde jeg fundet opskrifterne til i Cupcakes med Lola. De har en skøn stand i Topshop på Oxford Street i London, og det kan klart anbefales at tage en timeout hos dem midt i shopping ræset :)12 stk

Dej

225 g. mel
3/4 tsk. bagepulver
1/4 tsk. natron
1/4 tsk. salt
150 g. smør
175 g. sukker
3 æg
2 tsk. revet citronskal
2 spsk. citronsaft
1 dl. mælk

Mel, bagepulver, natron og salt sigtes sammen i en skål. Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt æggene et af gangen, og rør godt imellem hvert æg. Rør citronsaft og skal i skålen. Vend de tørre ingredienser i dejen, og tilsæt mælken. Fordel dejen i formene, og bag kagerne i 20 minutter ved 180 grader.

Smørcreme

125 g. smør
400 g. flormelis
1 tsk. vaniliesukker
fintreven skal af én citron
ca. 1 spsk. mælk

Pisk smørret blødt og sigt flormelisen i sammen med vaniliesukker. Tilsæt til sidst citronskal og hæld mælken langsomt ved. Rør smørcremen i ca. 3 minutter til den er let og luftig. For at få en fin gul farve, kan man tilføre en smule frugtfarve.

Pynt herefter de afkølede kager med smørcremen og slut evt. af med revet citronskal. Jeg brugte en rigtig fin glimmer, som jeg faktisk har købt i Lolas cupcake stand i Topshop :)

No comments:

Post a Comment