Kært barn har mange navne! Og det er bestemt et kært barn :) En rigtig lækker frisk og syrlig sommertærte, som er ganske overskuelig at lave. Jeg købte jo et aflangt tærtefad for et par uger siden, og det blev indviet med denne skønne jordbærtærte, og så den her citrontærte med marengs. Jeg tog begge tærter med til påskehygge med familien. Det er en tærte jeg bestemt vil anbefale, og den skal klart laves igen! Næste gang tror jeg, at jeg vil forsøge at pifte den op med en smule lakrids.
1 aflangt tærtefad (8 personer)
Dej
75 g.smør, koldt
115 g. mel
1 nip salt
35 g. flormelis
1 æggeblomme
1 1/2 økologiske citroner
50 g. smør
8 g. majsstivelse
2 æg
75 g. flormelis
Riv skallen af 1 citron, og pres saften af alle citronerne. Smelt smør med flormelis og citronsaft- og skal i en gryde, og lad det koge i 5 min. Rør majsstivelse sammen med æggene. Tag gryden af varmen, og rør citronmassen sammen med æggene. Hæld cremen på tærtebunden, og bag tærten ved 180 grader i 5-10 min., til cremen har sat sig.
Marengs
90 g. flormelis
Pisk flormelis og æggehvider sammen i en skål. Pisk rigtig godt, til massen bliver træg og fast i det
Tærten er bedst samme dag, da marengsen trækker sig en smule sammen, jo længere den står. En skøn tærte, som er god en dejlig lun sommerdag :)
No comments:
Post a Comment