Tuesday, March 11, 2014

Blåbær macarons


Da jeg i weekenden bagte hindbær macarons, blev det i samme ombæring til en portion blåbær macarons. Den fine blå farve og den søde blåbærduft emmer af forår og sol. De blev spist på søndagens familitur i zoo, og så blev der afleveret små goodiebags til mine kusiner som vist nok ikke kunne finde ud af at dele, haha, og en veninde :)


Jeg benyttede samme fremgangsmåde som ved hindbær macaronsene, med små ændringer i opskriften.

24 macarons
Dej

43 g. mandelmel
75 g. flormelis
1 stor æggehvide
25 g. sukker
Blåbæressens (efter smag)
lyseblå pastafarve

Hæld æggehvide og sukker i en skål, og pisk ved laveste hastighed i cirka et minut. Pisk derefter ved højeste hastighed i et par minutter – indtil marengsen danner bløde toppe. Vend mandelmel, pastafarve og blåbæressens i hviderne. (Pres dejen mod siderne af skålen med en dejskraber – cirka 35 gange.) Hæld blandingen i en sprøjtepose med rund tyl, og sprøjt små runde cirkler ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Eller brug en macaron silicone måtte.

Lad de ubagte bunde tørre ved stuetemperatur i cirka en halv time. Bag dem herefter ved 150 grader i ca. 12 minutter.

Blåbærcreme

50 g. smør
150 g. flormelis
½ tsk vaniljeekstrakt
Blåbæressens (efter smag)
Lyseblå pastafarve
Friske blåbær

Rør alle ingredienserne sammen, og kom cremen i en sprøjtepose. Herefter sprøjtes der et lag creme ud på halvdelen af macaronerne, og et blåbær presses ned i cremen. Herefter parres macaroner op og lukkes.

Når de er lagt sammen med fyld, skal de helst spises samme dag, for at bevare sprødheden. Men ellers kan de opbevares i en lufttæt beholder i et par dage, og først lægges sammen når de skal serveres.
De blev godkendt af nevøen, som fandt ud af, at man godt kan spise sådan en macaron i én mundfuld! :)

No comments:

Post a Comment