Da jeg i weekenden bagte hindbær macarons, blev det i samme ombæring til en portion blåbær macarons. Den fine blå farve og den søde blåbærduft emmer af forår og sol. De blev spist på søndagens familitur i zoo, og så blev der afleveret små goodiebags til mine kusiner
Jeg benyttede samme fremgangsmåde som ved hindbær macaronsene, med små ændringer i opskriften.
24 macarons
Dej
43 g. mandelmel
75 g. flormelis
1 stor æggehvide
25 g. sukker
Blåbæressens (efter smag)
lyseblå pastafarve
Hæld æggehvide og sukker i en skål, og pisk ved laveste hastighed i cirka et minut. Pisk derefter ved højeste hastighed i et par minutter – indtil marengsen danner bløde toppe. Vend mandelmel, pastafarve og blåbæressens i hviderne. (Pres dejen mod siderne af skålen med en dejskraber – cirka 35 gange.) Hæld blandingen i en sprøjtepose med rund tyl, og sprøjt små runde cirkler ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Eller brug en macaron silicone måtte.
Lad de ubagte bunde tørre ved stuetemperatur i cirka en halv time. Bag dem herefter ved 150 grader i ca. 12 minutter.
Blåbærcreme
50 g. smør
150 g. flormelis
½ tsk vaniljeekstrakt
Blåbæressens (efter smag)
Lyseblå pastafarve
Friske blåbær
Rør alle ingredienserne sammen, og kom cremen i en sprøjtepose. Herefter sprøjtes der et lag creme ud på halvdelen af macaronerne, og et blåbær presses ned i cremen. Herefter parres macaroner op og lukkes.
Når de er lagt sammen med fyld, skal de helst spises samme dag, for at bevare sprødheden. Men ellers kan de opbevares i en lufttæt beholder i et par dage, og først lægges sammen når de skal serveres.
Når de er lagt sammen med fyld, skal de helst spises samme dag, for at bevare sprødheden. Men ellers kan de opbevares i en lufttæt beholder i et par dage, og først lægges sammen når de skal serveres.
No comments:
Post a Comment