Thursday, October 3, 2013

Kanelsnurrer med marcipan på Kanelbullens Dag


Det er fantastisk at denne lækre lille sag, har sin helt egen dag, så har man en undskyldning for at bage. Så hvis ikke du allerede vidste det, så sæt fremover kryds i kalenderen d. 4. oktober!

Sidste år bagte jeg disse kanelsnegle. I år ville jeg prøve kræfter med kanelsnurrer med marcipan. De ser lidt smartere ud end den traditionelle kanelsnegl selvom der nu heller ikke er noget i vejen med dem!20 stk.

Dej

50. g gær
5 dl. sødmælk
150 g. smør
2 spsk. sukker
1 tsk. salt
1,5 tsk. kardemomme
1 æg
Ca. 500 g. hvedemel

Mælken lunes i en gryde, og smørret smeltes. Gæren smuldres deri og røres ud. Ægget tilsættes. Sukker, salt og kardemomme røres i, og melet tilsættes indtil dejen er ensartet og glat. Dejen æltes herefter i 10 minutter og stilles til hævning i 1 time.

Remonce
150 g. smør
150 g. brun farin
3 spsk. kanel
150 g. marcipan

Ingredienserne røres sammen til en ensartet konsistens.

Når dejen er færdig med at hæve, rulles den ud til et rektangel på 50x60 cm og 0,5 cm tykkelse. Remoncen smøres ud på dejen, som herefter foldes på midten på den lange led.

Herefter skæres dejen ud i 20 strimler af ca. 3 cm. bredde. Hver strimmel får et snit i midten, som fører næsten op til toppen. Herefter snurres de to strimler nu rundt om hinanden, og til sidst slår man en lille "knude" hvis det slet ikke giver mening, så tjek Louis og Bernaisens guide.

Lad kanelsnurrerne hæve 45 minutter og pensel dem med æg. De bages ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Mine kanelsnurrer skal med på job, og mon ikke det bringer glæde sådan en fredag :)

No comments:

Post a Comment