Tuesday, September 24, 2013

Æble-karamel tærte


Den sidste portion æbler fra min søsters have, er blevet brugt på denne herlige æble-karamel tærte. Jeg fandt opskriften i Forelsket i det søde liv af Mette Blomserberg. Det er nogle ufattelig lækre opskrifter hun har i sine bøger, men øv hvor er det ærgeligt, at der ofte skal avancerede ingredienser i! Det skulle der dog ikke i denne her. Alt var på lager i skabene :)

Tærten har den karakteristiske kanel smag, tilføjet mazarin og et sprødt karamellåg, en virkelig lækker variant af den klassiske æbletærte.


1 tærte

Piedej

225 g. mel
100 g. smør
1 knsp. salt
1 knsp. flormelis
1 dl. mælk

Mel, smør, salt og flormelis æltes sammen. Herefter tilsættes mælken. Stil dejen koldt i én time, inden den rulles ud.

Mazarinmasse

150 g. rå marcipan
100 g. sukker
65 g. smør
2 æg

Marcipan og sukker æltes sammen med fingrene, ælt derefter smørret i lidt ad gangen. Til sidst tilsættes ægget lidt af gangen.

5 æbler
20 g. kanel

Skræl og skær æblerne i kvarte, og herefter i tynde skiver. Vend æbleskiverne i en passende mængde kanel.

Smør et tærtefad, og rul piedejen ud i 5 mm. tykkelse husk at få dejen helt op til kanten, da den vil trække sig sammen. Herefter vendes æbleskiverne ud over dejen, og mazarinmassen hældes ud over æblerne.

Tærten bages ved 175 grader i ca. 18 minutter. Imens laves karamelmassen.

Hasselnøddekaramel

125 g. hakkede hasselnødder
80 g. sukker
50 g. smør
1/2 dl. fløde

Sukker, smør og fløde koges op i en gryde i 5-7 minutter. Herefter hældes de hakkede nødder i. Vent så 5 minutter og hæld derefter karamellen over den lune tærte. Kom tærten i ovnen og bag videre ved 185 grader i 5 minutter.


Server tærten med creme fraiche. En skøn efterårstærte.

No comments:

Post a Comment