Tuesday, May 14, 2013

kagens dag 2013


Er lige nøjagtig hvad det er i dag! Og i år blev det fejret med en hindbær-kokos crumble cupcake. Opskriften er fundet i Leila Lindholms fine bog "Hello cupcake!". Hun laver de flotteste cupcakes, og hendes opskrifter er nemme at gå til. Det kan klart anbefales at få fingrene i et eksemplar af bogen.

Denne cupcake er virkelig lækker. En skøn kage konsistens med friskt strejf af hindbær, toppet af med en sprød crumble og fløde på toppen. Perfekt til en stund på terassen.


14 cupcakes

Dej

2 æg
150 g. sukker
1 tsk. vaniliesukker
75 g. smør
1/2 dl. piskefløde
275 g. mel
1 1/2 tsk. bagepulver
1 nip salt
revet skal og saft fra 2 lime (usprøjtede)

300 g. frosne hindbær
2 spsk. mel

Æg, sukker og vaniliesukker piskes lyst og skummende. Herefter smeltes smørret og fløden tilsættes, blandes med æggemassen. Rør mel, bagepulver og salt sammen, og vend det forsigtigt i æggemassen. Tilsæt limeskal og saft.

Hindbær blandes med mel hvilket sikrer, at de ikke falder til bunden i kagen. Først kommes dej i cupcakeformen, derefter et par bær og slutteligt dej igen. Fyld formen 2/3.

Kokos crumble

35 g. smør
25 g. sukker
75 g. mel
35 g. havregryn
35 g. kokos
revet skal af 2 lime (usprøjtede)

Rør alle ingredienserne sammen, til de har en smuldret konsistens. Herefter drysses det oven på de ubagte cupcakes. Bag nu kagerne i ovnen ved 175 grader i ca. 25 minutter.

Når kagerne er kolde, pyntes de med en en smule pisket fløde, og et friskt hindbær.

No comments:

Post a Comment