Friday, May 10, 2013

navngivningskagen


HURRA! så blev den endelig færdig. Kender I det der med at have en dårlig bagedag?? Sådan havde jeg det i torsdags. Ih altså, hvor kan man bare blive irriterret på en kagebund der pludselig knækker, og en mousse der skiller, og et køleskab der er for lille til at kagen kan komme derind! Men any how, kagen blev færdig, og jeg er ovenud tilfreds det håber jeg også dåbsbarnet og hans forældre blev.

Moderen ville gerne holde kagen i turkis, gul og sorte nuancer og med en babyrumpe og stjerner som pynt - så sådan blev det :)

Kagen er med to hvide bunde og en mudcake bund. Derimellem er der hindbær mousse og choko-skildpadde mousse. Kagen er smurt op med smørcreme og overtrukket med sugarpaste. Normalt ville jeg have lavet fondanten selv, men i og med det var en ret stor kage 40 personer, valgte jeg at bruge sugarpaste fra Panduro. Den er lidt nemmere at arbejde med, når det er så stor en kage.

Der var jo også den anden baby rumpe...


1 lagkage bund (30x40 cm bradepande)

4 æg
2 dl sukker
1 dl kartoffelmel
1 dl mel
2 tsk. bagepulver

Pisk æg og sukker skummende. Bland de tørre ingredienser i en anden skål, og rør det i æggemassen.
Hæld det i en smurt form. Bunden bages ved 175 grader i ca. 25 minutter.

Husk at lave to :)

Mudcake (30x40 cm bradepande)

250 g. smør
250 g. chokolade
8 tsk. instant coffee
180 ml. vand
150 g self-raising mel (laves af: 215 g mel, 2 ½ tsk. bagepulver og 3/4 tsk. fint salt.)
150 g. mel
60 g. kakao
½ tsk. natron
550 g. sukker
4 æg
8 tsk. rapsolie
125 ml. skyr

Smør, chokolade, vand og kaffe kommes i en gryde og smeltes ved lav varme. Mel, selv-raising mel, kakao og natron sigtes sammen i en skål. Tilsæt sukker og bland det hele godt. Æg, olie og skyr blandes let sammen med en gaffel for sig selv. Det hele røres sammen i en skål med en dejskraber. Sørg for at komme godt omkring så der ikke er mel klumper i dejen. Dejen hældes i en bradepande og bages ved 160 grader i ca. 40 minutter - men hold øje!


Hindbærmousse

500 g. frosne hindbær
1/2 l. fløde
3 spsk. sukker
6 blade husblads

Hindbær og sukker gives et opkog for at dræbe bakterier, og herefter moses de med en gaffel. Læg husbladsen i vand i ca. 10 minutter, og smelt den så i mikroovnen i 10 sekunder, herefter røres den sammen med de kolde hindbær. Rør hele tiden, da der ellers kommer små vingummier i moussen. Pisk fløden, og vend de kolde hindbær derved. Stil moussen på køl indtil den skal bruges.

Choko-skildpaddemousse

100 g. 70 % chokolade
100 g. skildpadder
2 past. æggeblommer
1/2 l. fløde

Smelt chokoladen over vandbad, og lad den køle af i 2 minutter. Imens piskes fløden, og bagefter røres æggeblommerne i chokolade. Vend en smule af fløden over i chokoladen, og bagefter vendes det hele sammen med fløden. Stil moussen på køl i to timer.

Når kagen skal lægges sammen, startes med en lagkagebund, herefter hindbærmousse, så en mudcake og choko-skildpadde mousse og slut af med en lagkage bund. Kagen stilles på køl til næste dag. Herefter smøres den op med smørcreme, og skal igen hvile - ca. 3 timer.


Nu kan kagen overtrækkes med sugarpaste, og pyntes med hvad man nu end lyster :)

Husk, at når kagen skal opbevares, skal den stå køligt grundet fløden i moussen, og uden at være overdækket med plastik eller lignenden. Man kan sætte en papkasse over, eller et håndklæde, det vil suge den fugt der måtte komme, og sugarpasten tager ikke skade.


Forresten, så havde jeg en dygtig far, der lige gad lavet en pæn plade jeg kunne aflevere kagen på! 

No comments:

Post a Comment