Wednesday, March 27, 2013

mango cupcake med bærcreme

for efterhånden en del uger siden, var jeg jo med i en cupcake konkurrence i Aalborg Kongres og Kulturcenter. I den forbindelse lovede jeg at poste de to opskrifter jeg havde benyttet mig af. Bedre sent end aldrig, her kommer den første :)


12 stk.

Dej

125 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
125 g. mandelmel
75 g. smør
125 g. sukker
Revet skal af 1/2 citron
2 æg
3/4 dl. creme fraiche
100 g. finthakket frisk mango

Blandede bær til pynt

Mel, bagepulver og mandelmel sigtes sammen. Smør og sukker piskes lyst og luftigt, og citronskal tilsættes. Æggene tilsættes et ad gangen og hæld de tørre ingredienser ved. Tilsidst røres creme fraiche i og mango vendes i. 

Fordel dejen i formene, og bag i 20 minutter ved 180 grader. Lad dem køle af mens bærcremen laves. 

Bærcreme

110 g. blåbær
90 g. hindbær
100 g. jordbær
200 g. sukker
600 g. mascarpone

Kom bær og sukker i en gryde, og lad det simre i 25 minutter, til det er tyknet, og lad det da køle af. Hæld den afkølede bærblanding i en blender og lav blanding til en pure.

Vend forsigtigt blandingen i mascarponen, fortsæt til cremen er ensartet. Fordel cremen på de afkølede kager og pynt med bær til sidst.


En frisk og lækker cupcake, der med sin mascarponecreme er dejlig let. Mangoen gør cupcaken let, og tilføjer et eksotisk pift. Lækker forårs cupcake.

No comments:

Post a Comment