Wednesday, February 27, 2013

fødselsdagskager



Da familien kom til kaffe, skulle der endnu en gang bages kager. Som oftest bruger jeg disse anledninger til at prøve en ny opskrift. Denne gang faldt valget på en chok-orange cupcake. Jeg fandt endnu en gang opskriften i Kage dage - the Hummingbird Bakery.



24 stk.

Dej

70 g. smør
210 g. sukker
105 g. rørsukker
2 æg
1 tsk. vaniliesukker
255 g. mel
50 g. kakao
2 tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
2 1/2 dl. mælk
100 g. hakket Marabou orange chokolade

Smør og begge slags sukker piskes til en lys og luftig masse. Derefter tilsættes æggene et af gangen. De tørre ingredienser kommes i smør blandingen skiftevis med mælken, rør til blandingen er glat og ensartet. Til sidst vendes den hakkede chokolade i.

Kagerne bages i ovnen i 18 minutter ved 192 grader. Når kagerne er kølet af, pyntes de med frosting.

Frosting

600 g. flormelis
100 g. smør
250 g. flødeost
60 g. kakao
3 tsk. revet appelsinskal, usprøjtet
chokoladetern eller appelsinskal til pynt

Flormelis og smør piskes sammen til blandinger er uden store klumper. Kakao og flødeost tilsættes og der røres til frostingen er fin og glat tager et par minutter.



En lækker og frisk cupcake, som gør sig godt til eftermiddagskaffen. Den kan varieres med forskellig chokolade.


No comments:

Post a Comment