Thursday, February 21, 2013

Dimitend-kager vol. 2

Udover den skønne chokolade lagkage, blev der også bagt en lækker pekantærte med chokoladestykker. Ligesom lagkagen, blev denne opskrift også fundet i Kage dage - the Hummingbird Bakery.


8-10 personer

Dej

110 g. smør
225 g. mel
80 g. sukker
1 æg

Smør og mel røres sammen til det ligner krummer. Derefter tilsættes sukker og til sidst ægget - det skal kun lige samle sig. Dejen tages ud af skålen, og samles hurtigt og kommes derefter i plastfolie og lægges på køl i 30 minutter.

Derefter rulles dejen ud til ca. 5 mm. tykkelse og bringes over i et tærtefad. Tryk dejen pænt ned i formen og prik bunden med en gaffel. Tærten stilles igen i køleskabet i 30 minutter. Varm ovnen op til 150 grader. Tag tærten ud af køleskabet og læg et stykke bagepapir på tærten - fyld med tørrede bønner. Bag tærten i 10 minutter og stil den da til side og køle af. 

Fyld

110 g. smør
225 g. rørsukker
110 g. sirup
3 æg
260 g. pekannødder
85 g. chokolade

Smelt smør, sukker og sirup og stil det til side for at køle af. Pisk æggene og hæl de smeltede ingredienser deri under konstant omrøring. 

Fordel pekannødder og hakket chokolade over tærtebunden og hæld den flydende blanding over. Pynt med halve pekannødder. Bag tærten i 30 minutter ved 150 grader. Skue da ned til 140 grader og bag i yderligere 20 minutter. Når tærten er færdig vil fyldet være stivnet, og dog en smule blødt.Billederne viser ikke hvor fantastisk tærten er. En af de bedste tærter jeg har smagt, og vil egne sig rigtig godt med en smule creme fraiche eller en lækker vanilie is. Det er bestemt ikke sidste gang jeg bager denne. 


No comments:

Post a Comment