Grundopskrift på fyldte chokolader
ca. 30 stk.
400 g. hakket chokoladelys, mørk, hvid ...
1 form til chokoladen
Fyld
ca. 30 stk.
400 g. hakket chokolade
1 form til chokoladen
Fyld
50 g. rom-marcipan
Smelt 2/3 af chokoladen over vandbad. Hæld derefter lidt af den hakkede chokolade over den smeltede. Rør rundt til chokoladen er ensartet, fortsæt sådan med resten. Derefter hældes chokoladen udover formen. Før med en spatel chokoladen ud over alle hullerne så de er fyldte. Vend formen på hovedet og lad den overskydende chokolade ryge tilbage i skålen. Bank forsigtigt formen et par gange ned i bordet, for at undgå luftbobler. Der er nu dannet en skal af chokolade. Sæt formen i køleskabet i ca. 5 minutter.
Smelt 2/3 af chokoladen over vandbad. Hæld derefter lidt af den hakkede chokolade over den smeltede. Rør rundt til chokoladen er ensartet, fortsæt sådan med resten. Derefter hældes chokoladen udover formen. Før med en spatel chokoladen ud over alle hullerne så de er fyldte. Vend formen på hovedet og lad den overskydende chokolade ryge tilbage i skålen. Bank forsigtigt formen et par gange ned i bordet, for at undgå luftbobler. Der er nu dannet en skal af chokolade. Sæt formen i køleskabet i ca. 5 minutter.
Ælt marcipanen med en smule rom og læg derefter en skive rom-marcipan ned i skallen af chokolade pas på den ikke er højere end skallen.
Kom chokoladerne i køleskabet i ca. 10 minutter og hæld herefter den sidste portion af chokoladen over dem. Bank forsigtigt formen ned i bordet, for at undgå luftbobler i chokoladen. En spatel stryges forsigtigt henover chokoladen, så alt overskydende chokolade fjernes. Pas på ikke at kør ned i fyldet!
Lad chokoladen størkne i køleskabet, og haps! endnu en lækker chokolade.
Uhm, de ser gode ud, elsker spritsmag i konfekt (:
ReplyDelete- Anne