Sunday, October 21, 2012

MacaronsDa jeg var i London sidst, fik jeg købt en silicone måtte til at lave macarons på, og i dag skulle den afprøves!Første macaron blev en chokolade med hindbærfyld. Der florerer mange opskrifter på macarons rundt derude på nettet, og jeg faldt for denne. Jeg undlod de frysetørrede hindbær og erstattede med kakao.

Ca. 30 sammenlagte macarons

130 g. mandelmel
225 g. flormelis
3 æggehvider
75 g. sukker
20 g. kakao

Æggehviderne piskes næsten stive, og sukkeret tilsættes. Pisk herefter hviderne helt stive. Sigt mandelmel, flormelis og kakao i dejen og rør forsigt til dejen er ensartet. Bundene sprøjtes ud på en plade. Bundene flyder en smule ud når de kommer i ovnen, så de skal være på størrelse med en 2 krone når de sprøjtes ud. Hæver op så de ender med at have en 5 krones størrelse.Lad de udsprøjtede bunde hvile i ca. 40 minutter inden de kommes i ovnen. Herved får de en hård flade, og de undgår at sprække når de bages. Bundene bages i 13 minutter ved 160 grader. Lad bundene køle helt af inden de fjernes fra pladen.Hindbærfyld

50 g. smør
150 g. flormelis
1 tsk. vaniliesukker
50 g. mosede hindbær

Rør ingredienserne sammen til cremen er fin og glat.

Når mandelbundene er kolde, smøres de med fyld og samles. Macarons'ene opbevares i en lufttæt beholder og kan holde sig gode i en uges tid på køl.


More to come soon...No comments:

Post a Comment